Af - 20/09-13 12:38; Opdateret: 20/09-13 12:57

Umuligt: Fik nøjagtigt samme Joker-tal to gangeUmuligt: Fik nøjagtigt samme Joker-tal to gange

En mand fra Hirtshals mistænker Danske Spil for at have lavet en fejl. Men de påstår, der er tale om et tilfælde, da han fik de samme 14 numre i Joker to gange.

storybild

Jokeren var vist på spil i Hirtshals, da Bent Jensen fik tildelt de nøjagtigt samme tal på to forskellige kuponer. (Billede: Polfoto/Arkivfoto)

Den 22. august købte Bent Jensen fra Hirtshals en femugers onsdagslotto-kupon, som han har gjort det i mange år. Han valgte at få to rækker med Jokertal oveni.

2607843
4559589

De to rækker fik Bent Jensen tildelt - helt tilfældigt, for i Joker kan man nemlig ikke selv vælge sine tal.

LÆS OGSÅ: 7/9/13: Danskerne går lotto-amok

Derfor fik han nok øjne så store som tekopper tre uger senere, da han igen købte en kupon med to Joker-rækker. Det var nemlig de nøjagtigt samme tal, han blev tildelt.

- Noget er helt pivragende galt. Det kan simpelthen ikke lade sig gøre. Man ser meget sjældent, at der er mere end en vinder af jokerpuljen. Sandsynligheden for, at jeg får de samme tal to gange er så stort et tal, at man næsten ikke kan regne det ud, siger Bent Jensen til eb.dk.

Og det har Bent Jensen ret i. Sandsynligheden for at ramme syv specifikke tal i en spicifik rækkefølge er én til ti millioner. Sandsynligheden for at ramme 14 specifikke tal på samme kupon er forsvindende små. Sandsynligheden for, at én mand fra Hirtshals køber to kuponer med nøjagtigt samme tal på med tre ugers mellemrum er praktisk talt umulig.

Er du stået af? Det er ikke så underligt. Men summa summarum: Statistisk set burde det ikke kunne lade sig gøre.

LÆS OGSÅ: Dansker vinder 56 mio. kr.: Jeg troede det var for sjov

Bent Jensen selv mener, at der må være tale om en fejl i Danske Spils system, der har forårsaget, at mange andre omkring Hirtshals har fået netop de numre. Men det afviser man hos Danske Spil - terminalen har ikke spyttet flere rækker ud med samme tal, forsikrer de.

- Vi får det undersøgt til bunds, men indtil videre tror vi, det er en tilfældighed, selv om det er ekstremt usandsynligt. Hvis det bare var samme række, var sandsynligheden en til ti millioner, men den er værre her. Det er jo i milliarderne, siger informationschef Thomas Rørsig til eb.dk.

Der går et par dage, før der foreligger et resultat af undersøgelsen. I mellemtiden kan du se et billede af de to ‘umulige’ kuponer på eb.dk.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kongehuset uddyber problemer før...
bt.dk
Susanne lever med brændende smerter...
bt.dk
Laudrup om afdød Brøndby-borgmester:...
bt.dk
Mand med jagtgevær fik politi til at...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx