Af - 13/04-15 14:24; Opdateret: 14/04-15 08:10

Ida Auken: Vi politikere bør tage ved lære af Hillary ClintonIda Auken: Vi politikere bør tage ved lære af Hillary Clinton

Amerikanske Hillary Clinton bør være et forbillede for alle danske politikere, mener radikale Ida Auken.

storybild

(Billede: Uncredited)

USA’s tidligere førstedame har netop offentliggjort, at hun selv stiller op til præsidentposten, og det glæder især den danske radikale politiker Ida Auken.

Ikke kun fordi hun støtter Hillary Clinton og hendes politik. Hun mener også, at danske politikere kan lære af den nyslåede kandidat. Specielt hendes valgvideo, som hun lagde på Twitter søndag aften dansk tid, bør vække opmærksomhed i Danmark, mener hun.


- I stedet for at sætte sig selv i centrum, sætter hun sagen i centrum, siger Ida Auken.

Faktisk går der halvandet minut i valgvidoen før Hillary Clinton selv dukker op. Og i den første del er det hverken skuespillere eller politiske slagord, der er i fokus, men helt almindelige mennesker med helt almindelig problemer.

VIDEO: Her bekræfter Hillary Clinton at hun stiller op
VIDEO: Her bekræfter Hillary Clinton at hun stiller op

Og hvor hendes mand Bill Clintons valgvideo handlede om ham og om at bygge hans image op, sætter Hillary Clintons video fokus på de mennesker, som hendes politik handler om.

- Netop det tror jeg er et stort skifte, og jeg tror, hun kan være med til at modarbejde den politikerlede, vi oplever i dag. Og vi er mange, der kan blive inspireret af den kampagne, hun kommer til at rulle ud nu, siger Ida Auken.


LÆS OGSÅ: Kan hun vinde? Mormor Clinton er sin egen værste fjende

LÆS OGSÅ: Obama: Clinton vil være en fremragende præsident

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx