Af Simon Boas,Niels Rytter - 23/11-17 07:23

Vælgere raser over ny borgmester: 'Jeg håber, at alle husker jeres stunt om 4 år. Føj!'Vælgere raser over ny borgmester: 'Jeg håber, at alle husker jeres stunt om 4 år. Føj!'

Borgmesterkandidat blev snydt, mens han var til spisepause.

Kommunalvalg 2017 torsdag morgen 23. november

GENOPLEV ONSDAGENS DRAMA I LIVE-BLOGGEN I BUNDEN AF ARTIKLEN.

Der er tilsyneladende ikke udbredt tilfredshed med Ringkøbing-Skjern Kommunes nye borgmester, Hans Østergaard (V).

Ifølge TV Midtvest kommer der nemlig løbende flere og flere kommentarer på mediets Facebook-side fra læsere, der er utilfredse over særligt Socialdemokratiets Søren Elbæk, efter han indgik en aftale med Venstres Hans Østergaard.

Aftalen medførte, at Søren Elbæk ender som viceborgmester, mens Hans Østergaard således bliver borgmester i kommunen.

'Det er bare ikke i orden! Et stort flertal af vælgerne har peget på en anden borgmesterkandidat! Hvor er folkets stemme i det her? Som politiker i et demokrati er man forpligtet til at lytte til folket og ikke mindst flertallet! Det er usmageligt, når man som politiker kun handler efter egen vinding,' skriver Betina Landting Nørremark Holm på TV Midtvests Facebook-side, mens Grethe Marie Stouby Pedersen skriver:

'Svagt! Skam dig Søren Elbæk. Jeg håber, at alle husker jeres stunt om 4 år. Føj!'

De kraftige reaktioner kommer efter, at Søren Elbæk og Hans Østergaard har siddet i forhandlinger om borgmesterposten med Kristendemokraternes Kristian Andersen hele dagen. Men alt imens Kristian Andersen var til spisepause, indgik Søren Elbæk og Hans Østergaard ifølge TV Midtvest en aftale om borgmesterposten.»Jeg har ikke hørt noget om, at der er lavet en aftale og ved ikke endnu, om jeg bliver borgmester. VI har snakket på kryds og tværs, og jeg har lige været nede og få noget mad,« sagde Kristian Andersen til TV Midtvest, da han fik beskeden.

LÆS OGSÅ: Her er de kendte, der blev vraget af vælgerne: 'Det gik ad h til - der er intet at fejre

Onsdag blev der i flere kommuner forhandlet på livet løs i forsøget på bl.a. at sikre sig den magtfulde borgmesterpost. Natten til torsdag, omkring midnat, var konstitueringen dog fortsat åben i de tre kommuner:

  • Dragør.
  • Kerteminde.
  • Slagelse.
Sent onsdag aften kom man på plads i Hvidovre, skriver ritzau.

Kommunalvalgets helt store stemmesluger blev borgmester Jacob Bundsgaard (S), der i Aarhus fik 39.841 personlige stemmer.

Nummer to på listen blev Frank Jensen (S), der i København høstede 30.637 personlige stemmer, mens borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) fik 29.498 personlige stemmer i Aalborg.

GENOPLEV ONSDAGENS DRAMA I LIVE-BLOGGEN HERUNDER:

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kendt dansk medie lukker og slukker
bt.dk
Se tidslinjen: 14 danskere, der...
bt.dk
Verdensstjerne med ultimativ hyldest...
bt.dk
Venstre maler partiet grønt: 'Det er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx