Af Ritzau - 30/03-17 17:06; Opdateret: 30/03-17 19:06

Regeringen har ikke tal på illegale indvandrereRegeringen har ikke tal på illegale indvandrere

Der er formentlig udlændinge, der opholder sig ulovligt i Danmark, lyder det fra Pape og Støjberg.

storybild

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) var torsdag i samråd om illegal indvandring sammen med justitsminister Søren Pape Poulsen (K). Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Lafur Steinar Gestsson)

Regeringen har ikke noget tal for, hvor mange illegale indvandrere, der befinder sig i Danmark. Det oplyser justitsminister Søren Pape Poulsen (K) på et samråd torsdag eftermiddag.

Ministeren henviser til et skøn fra Rockwoolfonden, der sætter antallet til cirka 18.000. Det skulle dække over et fald på 24 procent fra 2013-2015, oplyser Pape.

- Men der er et stort mørketal, understreger han.

Samrådet finder sted midt i en ophedet debat om illegal indvandring, som er sat i gang af en dokumentarudsendelse på TV2.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) har i den forbindelse opfordret borgerne til at melde det til myndighederne, hvis de støder på mistænkelige udlændinge.

For eksempel pizzabagere, der ikke taler dansk, nævnte hun onsdag til TV2.

Støjberg er også med på samrådet, som socialdemokraten Dan Jørgensen har indkaldt til.

Her understreger hun, at regeringen forsøger at få flere afviste asylansøgere udsendt. Hun oplyser, at ud af de samlet set 1518 personer, der har fået endeligt afslag på asyl i 2015 og 2016, er 435 rejst med "hjælp" fra politiet.

Derudover har nogle forladt landet, uden at myndighederne ved det. Og nogle er i såkaldt udrejseposition.

- Derudover er der ganske givet nogle, der forsøger at leve under jorden og holde sig skjult for myndighederne, siger Inger Støjberg.

Hun forklarer, at afviste asylansøgere ikke har pligt til at banke på myndighedernes dør og sige farvel, når de forlader Danmark. Derfor ved myndighederne reelt ikke, om de rejser, eller om de går under jorden.

Det store problem for de danske myndigheder er, forklarer ministrene, at mange lande nægter at tage imod deres egne statsborgere, der har fået afslag på asyl.

Men problemstillingen er ikke ny, understreger Støjberg. Tværtimod er det noget, skiftende regeringer har arbejdet med gennem tiden.

- Det er nok udtryk for, at der ikke er nogen let løsning, siger hun.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Remee afslører 'X Factor'-mysterie:...
bt.dk
Lavede kæmpe brøler mod Messi:...
bt.dk
Sarah Louise delte vovet billede på...
bt.dk
Kæmpe katastrofe på vej for dansk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx