Af Jesper Larsen - 28/07-17 13:12

32-årig dansker sigtet for drabsforsøg i Schweiz32-årig dansker sigtet for drabsforsøg i Schweiz

En 32-årig dansk mand er blevet udleveret fra Spanien til Schweiz, hvor han er mistænkt for at stå bag et drabsforsøg i Geneve i 2013.

storybild

Det bekræfter udenrigsministeriets borgerservice overfor BT.

Udenrigsministeriet kan bekræfte at en dansk statsborger blev arresteret og anholdt i Spanien i marts 2017 og senere overført til Schweiz. Udenrigsministeriet kan ikke give yderligere information af hensyn til tavshedspligten, siger den vagthavende til BT.

Ifølge schweiziske medier, blev den 32-årige dansker i juli måned udleveret til Schweiz, hvor han er mistænkt for at stå bag et drabsforsøg i Genevé på en restauratør i november 2013.

Restauratøren havde opdaget, der var indbrud i hans bil, og da han kom hen til bilen, vendte tyven sig om og skar restauratøren i halsen, før han flygtede. Offeret fik skåret en vene over i halsen, og billeder fra gerningsstedet viser, hvordan han led et massivt blodtab af angrebet.

Offeret svævede efterfølgende mellem liv og død, og han er i dag delvis lammet og lider af nedsat evne til at tale.

Politiet i Genevé sikrede sig gerningsmandens DNA, men trods massiv efterforskning, lykkedes det dem ikke at få et gennembrud i sagen før 2014, hvor der pludselig dukkede et match af gerningsmandens DNA op i Frankrig.

Her havde en hjemløs mand angrebet nogle brandfolk, der var blevet tilkaldt for at hjælpe ham. Den hjemløse mands DNA viste sig at stemme overens med gerningsmanden fra Genevé, ligesom det matchede identiteten på en dansk mand, hvis familie havde meldt ham savnet i 2013.

Schweizisk politi udstedte efterfølgende en international arrestordre på danskeren, og i marts måned i år lykkedes det så endelig at få ham anholdt, da han landede i lufthavnen i Barcelona.

Ved det indledende retsmøde i Schweiz har han erkendt at have opholdt sig i Genevé i nogle dage i november 2013, men han nægter sig skyldig i drabsforsøget.

I forbindelse med sin varetægtsfængsling skal han desuden gennemgå en psykisk udredning.

 

 

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

44 ruter ramt efter busselskabs konkurs
bt.dk
Christiania lukker Pusher Street: 'Vi...
bt.dk
Nu rammer den nye Stars-film...
bt.dk
Skuespiller delte billede efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx