Af - 03/01-16 20:40

8-årige Mathias skriver rørende brev til minister: Jeg bliver stresset af at gå i skole8-årige Mathias skriver rørende brev til minister: Jeg bliver stresset af at gå i skole

8-årige Mathias har skrevet et brev til minister Ellen Trane Nørby for at få hende til at gøre skoledagene kortere.

Bildstrecke im Grossformat »

20:40 - Opdateret med svar fra ministeren

Et rørende brev, skrevet af 8-årige Mathias fra Farstrup i Nordjylland, som går i 2. klasse, deles i øjeblikket flittigt på Facebook.

Mathias er nemlig så ked af at gå i skole på grund af de lange skoledage, at han har skrevet et brev til minister for børn, undervisning og ligestilling Ellen Trane Nørby, for at få hende til at gøre skoledagene kortere.

Ødelagte skole-tablets koster kommuner millioner
Ødelagte skole-tablets koster kommuner millioner

Det er Mathias' mor, Helle Veggerby Jensen, der har delt brevet på sin Facebook-profil. Hun fortæller, at Mathias siden september måned har været plaget af hovedpine, og at hun og Mathias' far ikke i første omgang kunne finde årsagen til det.

- Han vil ikke til karate, som han ellers elsker, og han har ikke lyst til sociale aktiviteter. Vi bliver selvfølgelig bekymrede og tænker, at der må være noget fysisk galt med ham, fortæller Helle Veggerby Jensen til metroxpress.

Opråb fra elever på trusselsramt skole: - Her er altså ingen panik
Opråb fra elever på trusselsramt skole: - Her er altså ingen panik

Hun og Mathias' far kontakter derfor lægen, og får ordineret allergimedicin til deres søn. Men Mathias får det ikke bedre, og derfor kommer han til endnu et tjek ved lægen.

- Lægen tjekker ham igennem og tager også en samtale med ham. Han fortæller os, at Mathias har stress og er meget ked af at gå i skole, siger Helle Veggerby Jensen.

Socialrådgivere: Mindre fravær kræver mere samarbejde
Socialrådgivere: Mindre fravær kræver mere samarbejde

Mathias' forældre tager derfor kontakt til skolen for at finde ud af, hvordan de kan hjælpe ham til at få en bedre skoledag. Men selv om han nu har fået mulighed for at skærme sig for uro i klassen og har fået nedsat skoletiden, så er Mathias fortsat meget ked af at gå i skole.

Og det meste af hans juleferie er gået med at grue for den dag, han skulle tilbage til skolen.

'Gymnasieelever skal have lov til at holde fri på deres fødselsdag'
'Gymnasieelever skal have lov til at holde fri på deres fødselsdag'

- Mathias er en meget sensitiv og stille dreng, som har svært ved mange indtryk. Han har svært ved, når andre ikke følger reglerne, og han føler, at der er meget uro i den klasse, han går i. Det påvirker ham meget, siger Helle Veggerby Jensen.

Hun er meget stolt af, at hendes søn har valgt at gøre noget ved problemerne - selv om han nok ikke skal forvente, at skoletiderne bliver lavet om.

Brev til julemanden går lige i hjertet: - Gør min mor rask
Brev til julemanden går lige i hjertet: - Gør min mor rask

- Det er Mathias selv, der får idéen til at skrive et brev til ministeren, fordi han synes hun skal vide, at det er svært med de lange skoledage. Jeg tror, han føler, at han har forsøgt at gøre noget ved det. Jeg synes det er rigtig flot, at han møder sine udfordringer på den måde.

Helle Veggerby Jensen har selv haft lyst til at råbe op, men ind til videre har fokus ligget på at hjælpe Mathias. Hun er dog glad for de mange positive henvendelser, hun har modtaget efter at have delt Mathias' brev.

Du kan læse hele Mathias' brev til Ellen Trane Nørby i galleriet herover.

Børne,- undervisnings,- og ligestillingsminister Ellen Trane Nørby har set brevet of svarer i en mail til metroxpress:

"Jeg har set Mathias' brev på facebook, men ikke i ministeriet endnu. Det er vigtigt at vores børn trives og har det godt i skolen. Vi ved fra undersøgelser, at det heldigvis er tilfældet for langt de fleste, men der er steder, hvor skoledagen er blevet for lang, også længere end der var intentionen med reformen. Vi følger udfordringerne tæt fra forligskredsens side, for det er vigtigt, at der også er tid til børneliv og fritidsliv og ingen børn skal blive syge af at gå i skole."

Desuden peger ministeren på, at skolereformen rummer en mulighed for at gøre skoledagene kortere ved eksempelvis at konvertere den understøttende til to voksne i fagtimerne.

"Det er vigtigt, at Mathias og hans forældre fortsat taler med skolens ledelse om mulighederne for at gøre dagen bedre for Mathias og hans kammerater. For gode rammer for mere end 600.000 elever kan ikke detailreguleres fra Christiansborg, Der skal findes lokale løsninger og det, som fungerer på én skole kan være det helt forkerte på naboskolen," lyder det i en mail fra Ellen Trane Nørby til metroxpress.

LÆS OGSÅ: Efter skolereform: Markant stigning i lærernes sygedage

LÆS OGSÅ: Charlottes rørende bøn til tyv: Min mormor har kun sine minder

LÆS OGSÅ: TV: Her får den stærke pige sit juleønske opfyldt

LÆS OGSÅ: Pædagogs rørende blogindlæg går viralt: 'Alle har da 50 kroner'

LÆS OGSÅ: Hjemløse tog sig af Renee: Nu takker hun dem på en rørende måde

LÆS OGSÅ: Rørende: Maria Louise havde ikke set sin far i 13 år - her fandt hun ham

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx