Af Ritzau - 17/10-16 07:19; Opdateret: 17/10-16 07:35

Flere tilfælde i nat: Klovne Kastede med fyrværkeriFlere tilfælde i nat: Klovne Kastede med fyrværkeri

I Præstø blev kvinde ved midnat jagtet af en klovn. Det var en af fire episoder på Sjælland på et halvt døgn.

Bildstrecke im Grossformat »
Der er mennesker i hele verden, der i øjeblikket klæder sig ud på klovner og hopper ud i natten for at skræmme livet af stakkels, intetanende mennesker. Det blev først set i blandt andet USA, Storbritannien og Australien og for nyligt også i Sverige, Norge og nu Danmark. Trenden er blevet spredt via sociale medier, men det er ret uklart, hvorfor det sker, men man har det indtryk, at der simpelthen bare er nogen, der synes det er sjovt at skræmme livet af folk. Det startede eftersigende i USA. Det var i hvert fald her fra, at de første meldinger lød, hvor der blev berettet om klovne, der rendt rundt i skovene omkring Greenville, South Carolina. Det blev hurtigt et emne for politiet, før 'trenden' spredte sig til flere amerikanske stater. I slutningen af september og frem er trenden også dukket op i Europa. Torsdag i uge 41 kom de første meldinger om uhyggelige klovne i Danmark, hvor en stakkels dansker blev skræmt i Fredericia. Både i USA, Storbritannien og Australien har der været meldinger om trusler fra klovne - og sågar overfald. Og torsdag aften blev en mand så stukket i Sverige nær Göteborg. Han slap med overfladiske sår. Nej, det er som sådan ikke ulovligt at klæde sig ud i Danmark. Så længe man ikke chikanerer folk eller bliver voldelig, er det lovligt, og hvor grænsen går, for hvornår man rent faktisk chikanerer, er ikke helt fastlagt. To er blevet sigtet for overtrædelse af ordenbekendtgørelsen. De risikerer bøde på 2.500 kroner Ingen ved helt, hvor det sker, men der er forskellige teorier. Én går på, at det er er stort reklamefremstød frem mod Halloween, mens en anden går på, at det kan være en PR-kampagne for filmatiseringen af Stephen King's 'It', der kommer i biograferne til september 2017. En anden forklaring kan være, at det helt simpelt bare er en trend af folk fra sociale medier, der vil have det sjovt med at skræmme livet af folk. Det er svært at sige. Der har været meldinger om, at klovne er blevet spottet i mange lande, men det er uklart, hvor stort et problem, det reelt er, eller om det bliver forstørret gennem eksponering på sociale medier. Men politiet i nogle lande har dog advaret folk om at hoppe med på bølgen. Og når det ender i vold, bliver det jo rigtig problematisk.

I løbet af cirka 12 timer har flere personer udklædt som klovne skræmt tilfældige danskere forskellige steder på Sjælland.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

- Vi har haft fire anmeldelser om klovne, som har rendt rundt i det offentlige rundt og skræmt folk. Det var to i Næstved, en i Mern ved Vordingborg og en i Præstø, siger vagtchef Søren Østervig.

- De råber og løber efter folk, hvis de har muligheden, og det gør jo, at folk bliver rigtig bange, siger han.

Rigspolitiet: Det skal du gøre, hvis du ser en klovn
Rigspolitiet: Det skal du gøre, hvis du ser en klovn

I Præstø stødte en kvinde, der var ude at lufte sin hund, på en klovn omkring midnat. Hun vendte om, mens personen i klovnekostumet begyndte at løbe efter hende.

Hun nåede sikkert hjem og ringede til politiet, der også fik opkald fra Mern og Næstved. Og der er efter alt at dømme tale om flere forskellige personer i dragterne.

- Det er ikke de samme. I Mern var det to unge fyre med masker, der også kastede med knaldfyrværkeri. I Præstø var det en enkelt person, der var iført en hel klovnedragt, siger Søren Østervig.

TV: Videoovervågning viser bevæbnet klovn forsøge at bryde ind i hus
TV: Videoovervågning viser bevæbnet klovn forsøge at bryde ind i hus

Det er ikke første gang, at klovne har været på spil rundt om i landet for at skræmme borgerne.

En rundspørge foretaget af Rigspolitiet i weekenden viser, at der var registreret cirka ti tilfælde på landsplan - blandt andet i Holbæk og Fredericia. Det tal er så steget med mindst fire episoder siden.

10-årig skræmt af klovn i Solrød: - Han har vågnet tre gange i nat
10-årig skræmt af klovn i Solrød: - Han har vågnet tre gange i nat

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx