Af Jeppe Elkjær Andersen - 15/10-17 08:27

Ekspert: Vi har bekæmpet frygtet børneplage helt forkertEkspert: Vi har bekæmpet frygtet børneplage helt forkert

Ekspert vurderer, at der skal tages alternative metoder i brug for at bekæmpe lus.

storybild

Modelfoto.

Langt de fleste børnefamilier kender til plagen, når et eller flere af børnene har fået lus. Det er det store arsenal, der sættes ind. En ny undersøgelser viser endda, at hver tredje danske familie bruger op mod fem timer, når et barn får lus. Det skyldes ifølge en ekspert, at mange behandler plagen forkert.

Det skriver Politiken.

Undersøgelsen er foretaget af medicinalvirksomheden Meda, som netop producerer lusemiddel. Her har man spurgt omkring 1.000 danske forældre på Facebook, hvor længe de bruger, når børnene har fået lus. Og her svarer hver tredje altså op mod fem timer.

Det mener en ekspert på luseområdet må skyldes, at mange bekæmper lus forkert.

»Enten er de fem timer kraftigt overvurderet, eller også viser de bare, at forældre hænger fast i en masse myter om, hvordan man bedst bekæmper lus«, siger Kim Søholt Larsen fra KLS Consulting, der rådgiver myndigheder, apoteker og producenter om lus, til mediet.

Mange luseråd er 'myter'

Han fortæller, at det ikke bør tage meget mere end en time, når man tæller både brugen af lusemiddel og tættekam med. Selve behandlingen med lusemiddel bør ifølge eksperten ikke tage meget mere end 15 minutter, mens den efterfølgende behandling og tjek af børnene med tættekam maks bør løbe op i 30-40 minutter.

Mange familier sætter den store rengøring af hus eller lejlighed i gang, når et barn kommer hjem med lus. Samtidig vaskes både tøj og sengetøj, mens bamser og andet stoflegetøj fryses ned.

Men det er ifølge Kim Søholt Larsen spild af tid. Han fortæller nemlig, at alle de gode husråd ingen effekt har, når det kommer til lusebehandling. Han kalder det for en 'myte', at det skal hjælpe i kampen mod lus, at gøre rent, vakse tøj og fryse ting ned.

Lusene er nemlig 'designet' til at holde til på hovedbunden, hvor de suger blod, ikke til at leve i tøj, sofaer eller på bamser, fortæller eksperten.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Glad Astralis-spiller efter triumf:...
bt.dk
'Kvindelige actionhelte sparker røv':...
bt.dk
Astralis vandt finale: Twitter morer...
bt.dk
William og Kate forundrer: Bryder...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx