Af - 27/04-16 11:00; Opdateret: 27/04-16 11:11

Facebook gløder over kønsopdelt svømning: Så splittet er læserneFacebook gløder over kønsopdelt svømning: Så splittet er læserne

Svømmehaller, der tildækker vinduerne og forbyder drenge adgang for muslimske pigers skyld, har sat sindene i kog på metroxpress' Facebookside.

Bildstrecke im Grossformat »

Svømmehaller, der tildækker vinduerne og forbyder drenge adgang for muslimske pigers skyld, har sat sindene i kog på de sociale medier.

Kun adgang for muslimske piger: Borgmester raser over svømmehal
Kun adgang for muslimske piger: Borgmester raser over svømmehal

På metroxpress Facebookside vælter det lige nu ind med kommentarer fra læserne, der må siges at være meget delte omkring emnet.

- Integration? For mig lyder det mere som eksklusion, skriver Jacob Søgaard Clausen i en kommentar, der i skrivende stund har fået over 100 likes.

- Det vil kun være med til at fastholde parallelsamfundene. Skal de nedbrydes, skal vi ikke tillade den form for religiøse særhensyn, hvor mennesker adskilles alene på grund af deres køn. Det er dybt rystende, at vi tillader sådan noget i Danmark, tilføjer han.

V: Kønsopdelt svømmeundervisning er fejlslagen integration
V: Kønsopdelt svømmeundervisning er fejlslagen integration

En anden læser, der heller ikke er begejstret for den kønsopdelte svømning, er Sally Lauritzen, hvis kommentar ligeledes har fået en masse opadvendte tommelfingre.

- Det er latterligt....de piger er jo klædt på fra top til tå, selv når de bader, så hvad er der at kigge på? Hvad med de bare indordnede sig?, skriver hun.

Der er dog også en del læsere, der går i rette med de mange kritiske røster. En af dem er Caroline Amira.

- Indordne sig? Det kan være, at det er kvinder, der er født og opvokset i Danmark, ligesom du selv er. Samfundet tager hensyn til så meget andet, så kan der også tages hensyn til det, skriver hun som modsvar.

En anden Facebook-bruger, der ligeledes synes godt om idéen, er Sara B. El Yassin, hvis kommentar har affødt en masse positive tilkendegivelser fra de andre læsere.

- Ideen er super! Før jeg begyndte med tørklæde, tog jeg en tur til de forskellige svømmehaller mindst en gang om ugen. Eftersom jeg valgte hovedbeklædning, var det lidt svært at svømme med tørklæde. Så at lave en dag kun hvor der er kvinder, er super rart, skriver hun og tilføjer, at der også har været danske kvinder med de gange, hun selv har været en tur i 'pigesvømmehallen.

- Deres grund er, at de føler det er meget hyggeligere, og mere trygt, skriver hun.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx