Af Jacob Friberg - 28/05-17 22:10

Kunstprojekt i Århus skaber vrede - natur dækket af giftig malingKunstprojekt i Århus skaber vrede - natur dækket af giftig maling

Kunstmuseet Aros får massiv kritik, efter at Mindeparken i Aarhus er sprøjtet til med maling.

storybild

(Billede: Tine Høisgaard Jørgensen)

Som led i Aros' nye udstilling The Garden har den tyske kunstner Katharina Grosse overmalet dele af parkens græs og træer med rødbedefarvet maling.

Tine Høisgaard Jørgensen gik tur i Mindeparken, da hun blev chokeret over at se en gruppe folk gå rundt i hvide beskyttelsesdragter og masker i færd med at oversprøjte naturen. I et opslag på Facebook, der er blevet delt over 4.000 gange, deler hun sin frustration.

»'Kunstværket' består i, at et kæmpemæssigt område, med sunde, smukke og spillevende træer, buske, græs, jord og andre planter, insekter, dyr og fugle - i Mindeparken i Aarhus samt på et område ned til Aarhusbugten overfor - bliver permanent indkapslet, i giftig altødelæggende højrød og hvid akrylmaling,« skriver hun.

På et skilt ved kunstværket med Aros som afsender står der, at malingen er akrylmaling. I en officiel udtalelse forsikrer kunstmuseet dog, at fredet natur og beplantning i området ikke vil blive påvirket.

Dyrt kunstværk skal genskabes - skrottet ved en fejl
Dyrt kunstværk skal genskabes - skrottet ved en fejl

På skiltet står der også, at kunstværket skal få folk til at »genoverveje vores syn på haven som idealiseret natur.«

Men det giver Tine Høisgaard Jørgensen ikke meget for.

»Og derfor skal vi ødelægge et område med sund natur? Det er så absurd. Der er mange, der kan se, det ikke giver mening,« siger hun til MX med henvisning til, at det er blevet delt over 4.000 gange.

Det skyldes sandsynligvis også, at Mindeparken betyder en del for aarhusianerne, mener hun. Siden 1934 har der ligget et monument for faldne danskere i 1. Verdenskrig.

Berlingskes debatredaktør Anne Sophia Hermansen er heller ikke begejstret for kunstværket.

»Jeg er selv århusianer og har ofte gået tur i Mindeparken, men jeg har aldrig før set den blive voldtaget af en candyfloss og bagefter kørt over af en psykedelisk gøgler på LSD og ethjulet cykel,« skriver hun på facebook.

Græs og buske i Mindeparken er oversprøjtet med akrylmaling af kunstneren Katharina Grosse.

Formanden for Teknik- og Miljøudvalget i Aarhus, Ango Winther (S) siger til Politiken, at han vil tage sagen op.

5 grunde til, Aarhus er blevet et internationalt trækplaster
5 grunde til, Aarhus er blevet et internationalt trækplaster

På det førstkommende udvalgsmøde vil han spørge, »hvad pokker, der er sket«, siger han til dagbladet.

Aros forsikrer, at beplantningen i området ikke vil blive påvirket. I en officiel udtalelse sendt til både DR og Politiken skriver kunstmuseet:

Efterskoleelev lavede burka af Dannebrog: Nu vælter klagerne ind
Efterskoleelev lavede burka af Dannebrog: Nu vælter klagerne ind

»Aarhus Kommune og politiet har givet de nødvendige tilladelser til at opføre værket. Der gives kun tilladelse til at udføre projekter, der er i overensstemmelse med kommunens regelsæt. I forhold til oprydning er der lagt en meget grundig plan for dette, så der ikke efterlades spor i området. Denne er lavet i samarbejde med Aarhus Kommune og følger alle retningslinjer. Et professionelt firma vil stå for oprydningen. Fredet natur og beplantning i området vil ikke blive påvirket«.

LÆS OGSÅ: Derfor hænger folk og dingler fra husene i Aarhus

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

34-årig mand er død efter bus-ulykke
bt.dk
Mystisk opslag: Linse fortryder et...
bt.dk
Kendt politiker forlader Folketinget:...
bt.dk
Emil er flyttet fra Jylland til...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx