Af Silla Bakalus - 22/01-18 22:47

Niels fik god idé og blev milliardær: Nu bygger han Danmarks største hotelNiels fik god idé og blev milliardær: Nu bygger han Danmarks største hotel

Niels Fennet kan takke en tur på Oslo-båden med sin familie for, at han fik så god en idé, at han siden er blevet milliardær. Nu bygger han Danmarks største hotel.

storybild

Niels Fennet ejer Cabinn. (Billede: Malte Kristiansen)

Det var tilbage i 1986, at den sjællandske forretningsmand Niels Fennet fik en idé, der sandsynligvis har ændret hans liv markant. Han var ude at sejle med sine døtre på Oslo-båden, da færgens kahytter inspirerede ham.

Det skriver Børsen.

Den københavnske forretningsmand, der er uddannet maskiningeniør, tænkte lidt over, hvor godt pladsen egentlig var udnyttet i skibskahytterne. Han besluttede at overføre det til et hotelkoncept – og det blev startskuddet på hotelkæden 'Cabinn'.

Det første hotel åbnede i 1990 på Danas Vej på Frederiksberg. Siden er flere kommet til, og det har gjort Niels Fennet så velhavende, at han sidste år med en formue på 1,7 milliarder kroner blev udnævnt til Danmarks 60. rigeste person ifølge Berlingske Business.

Men hoteleventyret er langt fra slut for Niels Fennet. Faktisk har den 73-årige forretningsmand lige nu gang i et af sine største projekter  – et hotel med hele 1200 værelser, som vil blive Danmarks største hotel. Det fortæller han til Børsen.

Det nye hotel, der er ved at blive opført, får adresse på Kalvebod Brygge. Og det vil blive det 10. hotel i Fennets hotelimperium.

Og der er god grund til, at det netop er på den attraktive adresse i København, at det nye hotel får adresse frem for i for eksempel Jylland.

»Det koster det samme at bygge et hotel i København som i Jylland, og i Jylland er belægningsgraden på 45 pct., mens den i hovedstaden er 85 pct. Så det siger sig selv, at det er København, vi skal koncentrere os om. Provinsen har jeg ikke fokus på lige nu,« siger Niels Fennet til Børsen.

Han tilføjer dog, at han har fuld fokus på de fire Cabinn-hoteller, som han allerede nu har i Jylland – men at det altså ikke er lige nu, at han vil bygge flere hoteller i det jyske.

Niels Fennet og hans kone Lise Fennet kan desuden glæde sig over, at firmaet går så forrygende, at de i 2017 havde en fremgang på hele 30 millioner kroner i omsætning,

Det store hotel på Kalvebod Brygge er da heller ikke det eneste, som Fennet har gang i. Hotelkongen købte i 2013 det nedslidte Hotel Fredensborg Store Kro i Fredensborg, som han er ved at renovere.

Hotellet vil dog være af en lidt anden størrelseskaliber end det kommende Cabinn på Kalvebod Brygge. Hotellet i den fredede bygning i Fredensborg vil kun have 22 værelser.

Hotelsuccesen har også fundet vej ind i privatlivet hos den 73-årige iværksætter, der sammen med sin kone bor på Hegnsholdt Gods i Fredensborg i Nordsjælland, som parret erhvervede i begyndelsen af 90'erne. Godset har udover 130 hektar jord også flere landejendomme samt egen flyvebane tilknyttet.

Trods sin fremskredne alder har Niels Fennet ingen planer om at gå på pension foreløbig. Det fortæller han til Børsen, og det fortalte han for to år siden til finans.dk

»… Jeg tager i hvert fald fem år mere. Hvorfor stoppe, når man har drivkraften og motivationen til at fortsætte?« sagde han dengang til Finans.dk.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Optimistisk Tom K: Mine forventninger...
bt.dk
Mand røvede Fakta-butik: Nu søger...
bt.dk
Cecilie Hother afslører sin kur:...
bt.dk
Jens Gaardbo: Mit postnummer får folk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx