Af - 02/03-14 16:28; Opdateret: 02/03-14 17:56

Ungdomspolitiker krammer løs på 'tilfældige' danskereUngdomspolitiker krammer løs på 'tilfældige' danskere

Den politiske kommentator Henrik Qvortrup og en række top-politikere fra SF får en ordentlig krammer af formanden for ungdomspartiet.

Hvad har SF's omstridte folketingsvikar Karsten Hønge, tidligere partiformand Annette Vilhelmsen, politisk kommentator Henrik Qvortrup, forhenværende udenrigsminister Holger K. Nielsen samt nuværende SF-formand Pia Olsen Dyhr til fælles?

De får sig alle en ordentlig krammer i en video, formanden for SF's ungdomsparti har lagt på Facebook – du kan se den over artiklen.

Efter farlig drukleg: Nu nominerer piger hinanden til at smide tøjet
Efter farlig drukleg: Nu nominerer piger hinanden til at smide tøjet

- Jeg har besluttet mig for at give et kram til fem tilfældige danskere, siger Carl Valentin, som SFU-formanden hedder, selv i introduktionen til videoen – men helt tilfældige er de måske ikke ligefrem...

Videoen er en del af bølge af 'nomineringslege' på sociale medier. Bølgen startede med druklegen 'Neknomination', der – som mx.dk tidligere har skrevet om – har kostet flere unge mennesker livet. I protest mod den leg er den alternative nomineringsleg 'RAKnomination' opstået.

Livsfarlig drukleg spreder sig nu til 10-årige børn
Livsfarlig drukleg spreder sig nu til 10-årige børn

Ligesom i druklegen skal man lave en video, uploade den på et socialt medie og så 'nominere' tre andre til at gøre det samme. Men i stedet for at bunde en øl som i Neknomination, så går det i RAKnomination ud på at gøre en god gerning; RAK står for random act of kindness.

Den konservative folketingskandidat Rune Kristensen er blandt dem, der har fået bølgen af positive nomineringer til at rulle i Danmark.


Han udfordrede blandt andet formanden for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, Camilla Schwalbe, som så nominerede blandt andre folketingsmedlem Stine Brix fra Enhedslisten.


Hun gav udfordringen videre til formanden for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, Phillip Dimsits Lehrer, som så nominerede Carl Valentin, der altså har uddelt krammere til 'tilfældige' danskere på SF's landsmøde i Kolding i denne weekend.

LÆS OGSÅ: Farlig drukleg når nye højder: Nu drikker de dyr

LÆS OGSÅ: Unges opråb: Vend druklegen til noget positivt

LÆS OGSÅ: Unge protesterer mod dødelig drukleg

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx