29/09-13 12:37

K: Mørklægningslov skal rulles tilbageK: Mørklægningslov skal rulles tilbage

Konservatives landsråd er imod folketingsgruppens tilslutning til omstridte offentlighedsparagraffer.

storybild

Partiformand Lars Barfoed holder sin tale, da Det Konservative Folkeparti lørdag holdt landsråd i Tivoli, København. (Ditte Valente/POLFOTO)

Et flertal på Konservatives Landsråd tilslutter sig en indstilling fra partiets ungdomsafdeling, KU, om, at partiet skal arbejde på at tilbagerulle dele af den omdiskuterede offentlighedslov, nemlig paragrafferne 22, 24 og 27.

Indstillingen hedder "Nej tak til mørklægning" og gik i rette med De Konservatives folketingsgruppe, der har stemt for offentlighedsloven i folketingssalen.

- For at bevare Danmarks deltagelsesdemokrati må paragraf § 22, § 24 og § 27 i offentlighedsloven altså tilbagerulles, som det hed i forslaget.

Den nye offentlighedslov blev vedtaget tidligere på året efter opbakning fra regeringspartierne, Venstre og Konservative.

Offentlighedsloven giver øget adgang til aktindsigt i offentligt ejede selskaber, kommuner og regioner.

Det bliver samtidigt muligt at søge bredere, når man anmoder om aktindsigt, ligesom svarfristerne præciseres fra en hovedregel om 10 kalenderdage for et svar til fremover syv arbejdsdage.

Protesterne mod loven skyldes paragraf 22, 24 og 27, der alle indskrænker adgangen til aktindsigt i ministrenes arbejde.

Debatten om offentlighedsloven kørte allerede lørdag på det konservative landsråd, da flere KU'ere gik på talerstolen for at revse loven, mens folketingsgruppens synspunkt blev forsvaret af retsordfører Tom Behnke.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Meghan Markle fik specialfremstillet...
bt.dk
Offentligheden havde ingen adgang:...
bt.dk
I smerter før storstilet arrangement:...
bt.dk
Tidligere skovrider med...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx