Af - 09/08-15 21:44; Opdateret: 10/08-15 08:00

50 fanger meldt til PET for radikalisering siden dansk terrorangreb50 fanger meldt til PET for radikalisering siden dansk terrorangreb

Fængslerne har siden terrorangrebet i februar på 11 uger ind-berettet 50 fanger til PET for radikalisering, fordi de eksempelvis har sagt, at de vil til Syrien, viser notat.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto/Dresling Jens)

Terrorangrebene på Krudttønden og synagogen den 14. februar, hvor den netop løsladte fange Omar El-Hussein dræbte to, har fået danske fængsler til at indberette et væld af fanger til PET med mistanke om, at de er radikaliserede.

I ugerne 8 til 18 – altså fra midt i februar til den 1. maj – indgav kriminalforsorgen således 59 indberetninger om 50 forskellige fanger til PET – hvilket er mere end de 37 fanger, man havde indberettet i de foregående to år, viser et notat fra Justitsministeriet fra juli.

Ifølge formanden for Fængselsforbundet, Kim Østerbye, kom der efter terrorangrebet en vejledning om at indberette alt.

Antallet af underretninger boomer efter skudattentater
Antallet af underretninger boomer efter skudattentater

- I dag indberetter vi hellere en fange for meget end en for lidt. Det kan være fanger, der taler om at tage til Syrien eller udsmykker cellen med terrorbudskaber. Vi er også begyndt at lave exitprogrammer for radikaliserede fanger på samme måde, som man gør ved bandemedlemmer, siger han.

30 af de tidligere radikaliserede, som er indberettet til PET, er ifølge notatet i dag løsladt, to af dem er udvist af Danmark og otte under tilsyn i frihed.

Regeringen vil bruge 450 millioner på tryghed
Regeringen vil bruge 450 millioner på tryghed

- Det her viser, vi har et kæmpe problem med fanger, der bliver radikaliseret i fængsler. Vi bør gøre som i Holland, hvor de spreder de hårdkogte islamister væk fra andre muslimer, så de ikke inspirerer dem, siger Naser Khader fra De Konservative.

DF’s Martin Henriksen vil bede ministeren give området et serviceeftersyn:

-Der skulle åbenbart et terrorangreb til, før man tog det alvorligt, siger han.

Muhammed-tegneren Lars Vilks: Kan ikke gå i kiosken, hvis jeg vil
Muhammed-tegneren Lars Vilks: Kan ikke gå i kiosken, hvis jeg vil

Socialdemokraternes Trine Bramsen roser per sms fængselsbetjentene og siger, at stigningen skyldes ‘nye processer, der blev indført under vores ledelse’.

LÆS OGSÅ: Vilks efter Krudttønden: Tror på sikkerheden i København

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx