Af Ritzau - 31/03-17 10:09; Opdateret: 31/03-17 10:46

Efter ambulancekaos: Region Syddanmarks udbud blåstemplesEfter ambulancekaos: Region Syddanmarks udbud blåstemples

Det var ikke udbuddet, der fejlede, da Bios overtog ambulancedriften i Region Syddanmark, vurderer evaluering.

storybild

Det var ikke udbuddet fra Region Syddanmark, der var skyld i, at Bios'' ikke kunne få ambulancedriften til at løbe rundt, konkluderer evaluering. (Billede: Scanpix/Claus Fisker)

De politikere og embedsmænd i Region Syddanmark, der har lavet udbuddet af ambulancedriften i regionen, kan gå på weekend med smil på læben.

Ifølge en evaluering fra analyseinstituttet Kora var det ikke regionens udbud, der var skyld i de problemer, der opstod, da Bios overtog driften af regionens ambulancer efter Falck.

I evalueringen skriver Kora, at "Region Syddanmark tog relevante hensyn til de særlige forhold på markedet for ambulanceoperatører".

Da udbuddet blev sendt ud, fik regionen tre bud fra Falck, Bios og Responce. Responce vandt et område af udbuddet, mens Bios vandt de tre andre.

Bios løb dog ind i problemer med rekrutteringen af nyt personale. Efter et kaotisk forløb har Region Syddanmark trukket Bios' drift hjem til regionen.

Evalueringen tilføjer dog enkelte "læringspunkter". Blandt andet bør regionen ved fremtidige udbud være bedre til at oplyse om forholdene på det danske arbejdsmarked, skriver Kora.

Selv om rekruttering var problemet, finder Kora, at regionen gjorde, hvad den kunne for at løse problemet.

Evalueringen gennemgår, at Falck under udbuddet blev vurderet som bedst på kvalitet og forsyningssikkerhed. Falck tabte dog til Bios, fordi prisen var "noget højere".

Regionsrådsformand Stephanie Lose (V) forsvarer dog afvejningen af besparelse kontra sikkerhed for ambulancer på vejene.

- I det her tilfælde skulle økonomien kun have vægtet 26 procent, hvis Falck skulle have vundet, siger hun.

- Jeg synes, man kan sætte spørgsmålstegn ved et udbud, hvor prisen kun vægter 26 procent.

Spørgsmål: Men det er vel en afvejning, når det er kritisk infrastruktur?

- Det er rigtigt. Derfor stillede vi en række mindstekrav til forsyningssikkerhed. Problemet opstår, hvis der ikke bliver leveret på de krav.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Michael Laudrup færdig som træner på...
bt.dk
Kan du se ligheden? Meghan Markles...
bt.dk
Stor overraskelse i Tyskland: Bayern...
bt.dk
Line Baun: Det lyder uhyggeligt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx