For lange telefonkøer holder os fra lægenFor lange telefonkøer holder os fra lægen

Halvdelen af danskerne har opgivet at få kontakt til lægen, viser ny meningsmåling. Helt forfærdeligt, mener Danske Patienter.

storybild

Halvdelen af alle voksne danskere har oplevet, at de ikke kunne komme igennem til lægen på grund af for lang ventetid i telefonen. (Billede: Polfoto)

Har du også prøvet at vente i telefonkø, når du ringer til din praktiserende læge, så er du ikke den eneste. En undersøgelse foretaget af YouGov for metroxpress viser, at over halvdelen af danskerne har opgivet at nå igennem til lægen på grund af for lang telefonkø.

Formanden for Danske Patienter, Lars Engberg udtrykker stor bekymring:

»Det er helt forfærdeligt. Måske opgiver man telefonkøen og tænker, at de symptomer, man har, nok ikke er noget alvorligt. Hvis man har en alvorlig sygdom som cancer, er det altafgørende, hvor hurtigt man kommer i behandling.«

LÆS OGSÅ: Falck skal drive lægepraksis der hvor ingen gider

Vil have bedre service
Regionerne har netop genoptaget overenskomsforhandlingerne med de praktiserende læger om deres samarbejde med det offentlige sundhedsvæsen. Her er let tilgængelighed hos lægen et af emnerne:

»Her skal vi have en god snak om lægernes vilkår og om hvilke krav, vi kan stille til lægerne. Derfor vil jeg heller ikke gå ud med bål og brand nu. Men jeg vil gerne slå fast, at det er meget uheldigt, hvis syge mennesker opgiver at få kontakt til lægen på grund af ventetid i telefonkø - sådan må det under ingen omstændigheder være,« siger Jens Stenbæk, formand for Regionernes Lønnings- og Takstnævn.

LÆS OGSÅ: Har akuttelefonen hemmeligt nummer?

Kedelig udvikling
Patientformanden peger på, at det kan have store konsekvenser, hvis lægen ikke taget telefonen:

»De praktiserende læger er indgangen til hele sundhedssystemet. Hvis de ikke er til at komme i kontakt med, så nedbryder det hele sundhedssystemet. Man risikerer, at folk mister tilliden til systemet og finder andre behandlingsmuligheder. Det ville være en meget kedelig udvikling.«

LÆS OGSÅ: Danskere går mere til lægen: Staten betaler

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Rektor mødte ind til chokerende syn i...
bt.dk
Rystende teori om spøgelsesflyet: 'Vi...
bt.dk
Politiet jagter mand med specielle...
bt.dk
Forlystelse blev beskyldt for at være...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx