Af - 18/12-13 12:07

Mobning bag bombetrussel på gymnasiumMobning bag bombetrussel på gymnasium

Den 18-årige mand, der i går truede Slagelse Gymnasium og HF med en bombe, har forklaret, at han er blevet mobbet siden sommer og derfor greb til handlingen.

storybild

(Billede: Frederik Arnholdt / Twitter)

En 18-årig mand har forklaret, at mobning førte til, at han i går tirsdag ringede 112 og fortalte, at der gemte sig en bombe på Slagelse Gymnasium og HF. Den 18-årige begyndte på skolen i sommer og har siden følt sig mobbet, og det første altså til den ekstreme handling tirsdag formiddag lidt i klokken 11.


18-årig sigtet for bombetrussel mod gymnasium
18-årig sigtet for bombetrussel mod gymnasium

Det skriver TV2 ØST på sin hjemmeside.

- Det er jeg da rigtig ked af og bekymret over. Jeg sagde i går, at jeg ikke kunne forestille mig, at det var en elev, der stod bag truslen. Vi er en åben og rummelig skole, hvor der er mulighed fro at søge hjælp, hvis man har problemer, så jeg bliver rigtig ked af, at man så vælger at gribe til sådan en handling. Det er i hvert fald ikke den rigtige løsning, siger Lotte Büchert, vicerektor på Slagelse Gymnasium og HF.

Bombealarm afblæst: 1.300 evakueret på tre min.
Bombealarm afblæst: 1.300 evakueret på tre min.

Vil undersøge sagen

Hun fortæller, at en elev normalt vil blive smidt ud for en så grov overtrædelse af skolens værdigrundlag, men den 18-åriges udmeldinger gør, at skolens ledelse nu vil undersøge sagen.

- Det bekymrer mig, at en elev er gået rundt med de her problemer uden at fortælle det til nogen. Vi har både teamlærere og studievejledere, som eleverne kan gå til, hvis de har problemer, men hvis ikke de får besked, kan vi ikke agere på noget. Vi er nødt til at undersøge, hvad der ligger bag den her sag og regner med at gøre det i dag og måske også i morgen. Det skal i hvert fald være afsluttet, før vi går på juleferie på fredag, så vi kan begynde på en frisk efter nytår, siger Lotte Büchert til TV2 ØST.

Øjenvidne: Vi fik ikke rigtig noget at vide
Øjenvidne: Vi fik ikke rigtig noget at vide

Risikerer bortvisning

Den 18-årige bliver hjemme, indtil undersøgelsen er slut, men risikerer altså stadig at blive bortvist.

- Jeg har svært ved at forestille mig, at han kan fortsætte her, men omvendt så er det heller ikke optimalt at afbryde hans uddannelsesforløb, for hvad sker der så? Jeg mener, at vi har et ansvar som institution for at finde en løsning og for at hjælpe ham. Det synes jeg, vi er forpligtet til, siger Lotte Büchert.

LIGE NU: Bombetrussel mod gymnasium
LIGE NU: Bombetrussel mod gymnasium

Krisehjælp til klassekammerater

Undervisningen er onsdag genoptaget som normalt. Dagen begyndte med morgensamling klokken 8.15, hvor eleverne blev orienteret om tirsdagens forløb. De fik også at vide, at politiet havde fundet frem til en gerningsmand, men på det tidspunkt vidste hun endnu ikke, at det var en elev, der var sigtet.

Senere i dag vil hun sende politiets pressemeddelelse ud til lærerne, og den 18-åriges klassekammerater vil få tilbudt psykologhjælp.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skandalen spreder sig som en...
bt.dk
Politiet er forbløffet: Nogen holder...
bt.dk
Patrick Nielsen fik pludselig...
bt.dk
Drama i det britiske kongehus:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx