Af - 11/02-14 18:55

Unge: Det er uskyldigt – indtil videreUnge: Det er uskyldigt – indtil videre

De danske deltagere mener ikke, der er noget at bekymre sig om. Spørger man dem, er der intet farligt ved druklegen, neknomination.

storybild

Neknomination-druklegen breder sig lige nu som en steppebrand blandt danske Facebook-profiler. Især København og Slagelse har været omdrejningspunkt for fænomenet. De unge mener dog ikke, der er grund til bekymring.

- Det er overhovedet ikke slemt i Danmark. Så længe det bare er som nu, er det helt uskyldigt. Det havde været noget andet, hvis det var den udenlandske udgave. Men man kan jo godt frygte, at den danske udvikler sig til den udenlandske, hvor man bliver udsat for ekstreme udfordringer, siger Jacob Overlade. Han synes, det er en skæg lille ting og uploadede sin video søndag aften.

'Bund – eller du er en kylling!': Farlig drukleg dræber unge
'Bund – eller du er en kylling!': Farlig drukleg dræber unge

Også Rikke Holck deltager i legen.

- Jeg havde set den florere på Facebook i nogle dage. Flere af mine venner nominerede hinanden. Det er lidt ligesom en kædebesked, fortæller hun.

Hun er dog ikke sikker på, at hun ville have deltaget, hvis der var en ekstra udfordring i nomineringen.

- Det kommer meget an på, hvor grænseoverskridende det ville være. For nogle er en halv liter fadøl på en hverdagsaften en udfordring i sig selv. Man vil jo ikke udstilles som en, der drikker på hverdagsaftener, når man skal i skole eller på arbejde næste morgen. Jeg er chokeret over at høre, at der er folk, der er døde af det. Så jeg er meget glad for, at den ekstra dimension ikke er på i Danmark.

De to unge mener ikke, der er grund til bekymring. Så længe det blot handler om at drikke en halv liter øl, ser de det som uskyldig underholdning.

Du kan se Jacobs Neknomination-video her

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kendt amerikansk skuespillerinde...
bt.dk
Medie: Aviciis familie søger svar...
bt.dk
Forsker med sønderlemmende kritik af...
bt.dk
Alvorligt færdselsuheld: Flere...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx