Af - 03/08-15 21:41

K spænder ben for Venstre-ønske om Lomborg på finanslovK spænder ben for Venstre-ønske om Lomborg på finanslov

Der bliver ingen fast bevilling på finansloven til miljødebattør Bjørn Lomborg, fastslår De Konservative nu.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto/Hougaard Niels)

Klima- og energiminister Lars Christian Lilleholt (V) må tilsyneladende vinke farvel til sin plan om igen at få miljødebattør Bjørn Lomborg på finansloven, sådan som Lilleholt bebudede allerede i januar.

De Konservative siger nej - og dermed mangler de afgørende stemmer i blå blok, selv om både Dansk Folkeparti og Liberal Alliance støtter Venstres ønske.

De seks medlemmer af den konservative folketingsgruppe har diskuteret sagen og vil ikke være med til at give Lomborg en basisbevilling på finansloven. De har samtidig formuleret en udtalelse, oplyser miljøordfører Mette Abildgaard.

- Vi kender jo mange af hans synspunkter, og det synes jeg ikke, der er behov for at smide flere midler efter. Det er jo velkendt stof, forklarer hun til Ritzau.

I udtalelsen hedder det: "Vi har endnu ikke set et bud på, hvad Bjørn Lomborg skal bidrage med af nyt i klimadebatten, og før vi ser det, kan vi ikke støtte, at han kommer på finansloven".

Lomborg: Vi spilder vores penge på grøn energi
Lomborg: Vi spilder vores penge på grøn energi

Lomborg, som i dag bor i Prag, når han da ikke rejser verden rundt, er velkommen til at søge støtte til konkrete projekter - "og så vil vi vurdere, om det bibringer debatten noget nyt og relevant", fortsætter teksten.

- Men for os konservative er der ingen tvivl om, at klimaudfordringerne skal anerkendes og håndteres, understreger K-gruppen, der også genbekræfter partiets støtte til den afgående SR-regerings klimalov fra 2014.

Ifølge Lars Christian Lilleholt er den danske klimadebat "for ensidig og elitær", og det, mener han, at den verdenskendte dansker kan være med til råde bod på.

Lomborg, hvis aktiviteter i Institut for Miljøvurdering og senere Copenhagen Consensus allerede har modtaget over 100 millioner skattekroner i støtte, blev oprindelig kendt for at mene, at det er stærkt tvivlsomt, om der overhovedet sker global opvarmning.

I dag anerkender han, at kloden bliver varmere. Men ifølge Lomborg skal vi hellere bruge penge på andre af menneskehedens problemer og så i øvrigt lade forskningen løse klimaproblemet.

Hvorfor er temperaturen ikke steget siden 1998?
Hvorfor er temperaturen ikke steget siden 1998?

Tidligere miljøminister og klimakommissær Connie Hedegaard har kritiseret idéen om mere statsstøtte til Lomborg med henvisning til hans andre indtægtskilder.

Bjørn Lomborg selv ønsker ikke at kommentere sagen med den begrundelse, at han holder ferie.

Det understreger han over for Ritzau i forbindelse med et interview om Barack Obamas klimaplan - den vil, siger han, ikke have nogen effekt.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx