Af Ritzau - 27/09-16 07:56

Venstre vil ikke blande sig i LA's forhandlingstaktikVenstre vil ikke blande sig i LA's forhandlingstaktik

DI-direktør langer ud efter LA's ultimative topskattekrav. V vil ikke blande sig i LA's forhandlingstaktik.

storybild

Venstres finansordfører Jacob Jensen (V) er glad for, at Dansk Industri roser 2025-planen. Direktøren langer også ud efter Liberal Alliances ultimative topskattekrav, men finansordføreren vil ikke blande sig i, om Liberal Alliance skal tage opfordringen til sig. (Billede: Scanpix/Jens Nørgaard Larsen)

Finansordfører Jacob Jensen (V) ønsker ikke at blande sig i, hvordan Liberal Alliance vil forhandle om 2025-planen.

Det gør han klart, efter Dansk Industri tirsdag advarer Liberal Alliance imod at stå fast på sit krav om, at topskatten skal sænkes. Kravet kan spænde ben for forhandlingerne om regeringens 2025-plan, mener organisationen.

- Vi er først og fremmest glade for, at Dansk Industri roser 2025-planen.

- Hvordan andre partier tager den udmelding til sig, det skal partierne selv vurdere. Jeg koncentrerer mig om Venstres politik, siger Jacob Jensen.

Meldingen fra DI-direktøren kommer tirsdag, hvor mange af landets topchefer er samlet til DI-topmøde i København. Finansordføreren er glad for, at Dansk Industri bruger lejligheden til at melde klart ud omkring 2025-planen.

- De har sikkert også nogle forbedringsforslag. Men de synes, at det er vigtigt, at vi får en plan igennem, som skaber fremgang, i forhold til de muligheder erhvervslivet har for at kunne skabe job og indtægter til vores land, siger finansordføreren.

Det ultimative krav fra Liberal Alliance er blevet mødt af et ultimativt krav fra Dansk Folkeparti, som afviser at gå med til topskattelettelserne.

Jacob Jensen ønsker ikke at gå ind i en diskussion af, om det er i orden, at de to partier møder ind til forhandlingerne om 2025-planen med ultimative krav.

- Jeg vil ikke forholde mig til, hvordan andre partier skal gøre eller ikke skal gøre.

- Jeg kan bare konstatere, at vi har ikke et flertal alene i Venstre, og derfor opfordrer vi alle partier, som har interesse i de områder, som nu ligger på bordet til at komme ind til forhandlingerne for at snakke om tingene, siger Jacob Jensen.

Anders Samuelsen selv er uimponeret over Dansk Industris vendinger:

- Det er ikke noget, der gør et større indtryk på mig. Vi er jo ikke engang kommet ind i forhandlingerne endnu.

- Så jeg synes måske lige, at Dansk Industri skal slå koldt vandt i blodet og lade os politikere gøre vores arbejde, siger han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Rektor mødte ind til chokerende syn i...
bt.dk
Politiker vil forbyde salg af tobak...
bt.dk
Skatteministeren afslører: Så dyrt...
bt.dk
Magnussen inden grandprix: Her kan vi...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx