Af Ritzau - 20/10-16 15:04; Opdateret: 20/10-16 15:45

Dansk Folkepartis bilagsundersøgelse er på trapperneDansk Folkepartis bilagsundersøgelse er på trapperne

Dansk Folkeparti vil gerne nå hurtigt til bunds i sagen om støtten fra Feld, så man igen kan snakke politik.

storybild

Peter Skaarup glæder sig til at kunne snakke politik igen, når sagen om uberettiget EU-støtte til Dansk Folkeparti er undersøgt til bunds. (Billede: Scanpix/Nils Meilvang)

Dansk Folkeparti vil inden ugens udgang have færdiggjort den interne undersøgelse, som er sat i gang, efter at det er kommet frem, at EU-fonden Feld uberettiget har støttet partiets sommergruppemøder.

Det oplyser pressechef Søren Søndergaard efter at have talt med Anders Vistisen, formand for DF i Europaparlamentet.

Vistisen står i spidsen for partiets undersøgelse af udbetalingerne fra Feld.

- Det er ikke, fordi antallet af bilag er så stort, men det er vigtigt at få undersøgt, om de stemmer overens med det, der er foregået.

- Og det er det arbejde, som formentlig snart er afsluttet, siger Søren Søndergaard.

Muligvis kan resultatet af undersøgelsen allerede præsenteres fredag, men ellers bliver weekenden taget i brug.

Og det passer gruppeformand Peter Skaarup fortrinligt.

Han ser gerne, at undersøgelsen færdiggøres så hurtigt som muligt, fordi den fjerner fokus fra partiets arbejde med at føre sin politik ud i livet.

- Vi har et krav om en permanent, udvidet grænsekontrol, vi skal i gang med at forhandle finanslov, og vi skal have diskuteret ejendomsvurderinger.

- Det er ting, der bliver overskygget af denne sag, og derfor gælder det for os om at få ryddet hurtigt op, siger Peter Skaarup.

Han afviser, at Dansk Folkeparti bliver ramt ekstra hårdt af sagen, fordi man tidligere har været ude med riven efter andre partier og politikere med rod i bilagene.

- Jeg tror, at alle partier ville blive ramt, hvis det ser ud, som om at man siger et og gør noget andet.

- Og sådan ser det jo ud, når det viser sig, at der er søgt penge til vores sommergruppemøde ud fra ét program, samtidig med at mødet bliver kørt efter et andet program.

- Det må ikke ske, og det gælder for os om at komme et spadestik dybere, så vi kan råde bod på de fejl, der er begået, siger han.

Dansk Folkeparti har tidligere af EU-Parlamentet fået besked på at tilbagebetale 2,9 millioner kroner, som partiet ifølge parlamentet uberettiget har fået udbetalt.

Partiet har desuden for nylig bebudet, at man vil føre de cirka 200.000 kroner tilbage, som man har fået i støtte i forbindelse med sommergruppemøderne i 2014 og 2015.

Sideløbende med partiets egen undersøgelse er EU's antisvindelenhed, Olaf, i gang med at undersøge, om EU-støtten til Dansk Folkeparti er foregået efter bogen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx