Af Ritzau - 21/03-17 14:54; Opdateret: 21/03-17 16:25

Sydkoreansk dressurrytter får kendt advokat i rettenSydkoreansk dressurrytter får kendt advokat i retten

Advokat Michael Juul Eriksen skal ved domstolene kæmpe imod beslutningen om udvisning til Sydkorea.

storybild

Advokat Michael Juul Eriksen fra firmaet TVC Advokater skal hjælpe den sydkoreanske kvinde, som stritter imod udlevering til hjemlandet (arkivfoto). (Billede: Scanpix/Nils Meilvang)

Det bliver den kendte advokat Michael Juul Eriksen, der skal føre sagen for den 20-årige dressurrytter Chung Yoo-ra, som Sydkorea kræver udleveret i forbindelse med en skandalesag med tråde til toppen af det politiske system.

Det oplyser Retten i Aalborg tirsdag til Ritzau.

Rigsadvokaten meddelte fredag, at kvinden kan udleveres fra Danmark til retsforfølgelse i hjemlandet. Den beslutning har kvinden indbragt for retten.

Udleveringssagen indledes 19. april i Aalborg.

Kvinden er i Sydkorea mistænkt for medvirken til omfattende økonomisk kriminalitet.

Hun har været internationalt efterlyst af de sydkoreanske myndigheder, og hun blev anholdt 1. januar i en forstad til Aalborg. Siden har hun siddet varetægtsfængslet.

Kvinden er datter af Choi Soon-sil, der er en nær veninde af Sydkoreas suspenderede præsident, Park Geun-hye.

Moren anklages for at have udnyttet sin position i det sydkoreanske samfund til at afpresse store virksomheder, herunder Samsung-koncernen.

Pengene skal blandt andet være gået til at finansiere Chung Yoo-ras køb af luksusheste i Danmark. Den unge kvinde beskyldes også for at have skaffet sig uberettiget adgang til et anerkendt sydkoreansk universitet.

Gennem hele sagen har hun nægtet sig skyldig. Og hendes tidligere advokat bebudede, at hun ønsker en domstolsprøvelse, hvis de danske myndigheder gav grønt lys til at udlevere.

Advokaten, Peter Martin Blinkenberg, døde pludseligt fredag, umiddelbart efter at Rigsadvokaten havde bekendtgjort, at betingelserne for udlevering ifølge anklagemyndigheden er til stede.

Derfor bliver det Michael Juul Eriksen, der skal føre sagen for den sydkoreanske kvinde. Han ønsker tirsdag ikke at udtale sig om sagen.

- Nu skal jeg lige have alle papirerne og sætte mig grundigt ind i sagen, før jeg udtaler mig om den, siger han.

Kvindens varetægtsfængsling udløber onsdag, men hun har valgt frivilligt at lade den forlænge med fire uger uden et nyt retsmøde.

Den kendte forsvarsadvokat har haft mange spektakulære sager, blandt andet forsvarer han for øjeblikket i Østre Landsret en 32-årig sygeplejerske, der vil frifindes for sin livstidsdom sidste år for tre drab og et drabsforsøg.

Juul Eriksen er også forsvarer for en af de fire drenge fra Ry, som er sigtet for at have kastet en brændende benzinflaske mod en 15-årig dreng.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sigmund fra 'X Factor' langer ud...
bt.dk
Komiker langer ud efter politiker:...
bt.dk
Morten Resen jubler: 'Det havde vi...
bt.dk
Tusindvis af pendlere tages som...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx