Af Lars Dinesen - 12/05-15 23:15

Total får ophævet suspendering i sag om skiferboringTotal får ophævet suspendering i sag om skiferboring

Energistyrelsen er klar til at ophæve fransk firmas suspendering af prøveboringer efter skifergas.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto/SchÜtze RenÉ)

Når alle nødvendige tilladelser fra miljømyndighederne er indhentet, kan prøveboringerne efter skifergas i Nordjylland fortsætte, er Total blevet meddelt tirsdag.

Det skriver Energistyrelsen i en pressemeddelelse.

Det franske energiselskab har tidligere brugt et kemikalie uden tilladelse under prøveboringen, hvilket suspenderede arbejdet.

- Energistyrelsen har i dag vurderet, at borearbejdet vil kunne genoptages, når miljømyndighederne har givet endelig godkendelse, skriver styrelsen.

Mandag overtog Miljøministeriet ansvaret for at vurdere de miljømæssige forhold i forbindelse med energiselskabets prøveboring efter skifergas i Frederikshavn Kommune.

Skiferboring: Byråd tager stilling til nye kemikalier
Skiferboring: Byråd tager stilling til nye kemikalier

5. maj afgjorde Energistyrelsen, at borearbejdet skulle indstilles, da Total havde benyttet et kemikalie, der ikke er omfattet af den eksisterende miljøvurdering, en såkaldt VVM-redegørelse.

- 8. maj modtog Energistyrelsen redegørelsen fra Total, hvori Total har beskrevet, hvordan det vil sikre, at der ikke fremover sker fejl. Total har indført nye procedurer til kontrol af håndtering af kemikalier, skriver styrelsen.

Procedurerne omfatter lagerstyring med blandt andet daglige lister over, hvilke kemikalier der er på lageret, hvilke kemikalier der anvendes og i hvilke mængder.

Prøveboring efter skifergas stoppet
Prøveboring efter skifergas stoppet

De kemikalier, der endnu ikke er godkendt til anvendelse, vil blive mærket tydeligt og vil blive opbevaret adskilt fra de godkendte kemikalier, lyder det ifølge Energistyrelsen.

Miljøministeriet er ansvarlig myndighed for miljøtilladelser, hvis Total vil søge om at gå videre i sin efterforskning med såkaldt frakturering af undergrunden for at lede efter skifergas.

LÆS OGSÅ: Klimaminister vil droppe fremtidige skifergasboringer

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Betjent skulle fortælle mand, at hans...
bt.dk
Tidligere DR-vært skal være far: 'Det...
bt.dk
Sportschef rasende over sag: 'Jeg er...
bt.dk
Eriksen og rygterne om Real Madrid og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx