Af Berit Hartung - 31/07-17 07:32

Efter skybrud, torden og hagl: Her rammer bygerne mandagEfter skybrud, torden og hagl: Her rammer bygerne mandag

Det ustadige sommervejr fortsætter mandag. Flere byger på vej.

storybild

Søndag bød på voldsomt vejr mange steder. Mandag bliver også grå og våd. (Arkivfoto) (Billede: Bo Amstrup)

Ugens sidste dag bød på voldsomt sommervejr. Selv om søndag i sidste øjeblik gav os juli måneds første officielle sommerdag med 25 grader på Bornholm blev store dele af landet ramt af voldsomme regnmægnder og torden. Uvejret bød flere steder på skybrud, hagl og torden samt kraftige vindstød.

Allerede sidst på natten og i de tidlige morgentimer trak en varmfront op over Fyn, Sjælland, Lolland, Falster og Bornholm og gav en god portion regn og torden.

I løbet af dagen kom endnu en omgang uvejr, da ustabil luft syd for varmfronten trak op over Danmark. Det gav kraftige regn- og tordenbyger til i første omgang Jylland og Fyn og siden øst for Storebælt også.

Derfor havde Falck en meget travl søndag med omkring 130 opgaver over hele landet. Det var hovedsageligt vandskader og oversvømmede kældre, mandskabet kørte ud til.

»Vi har haft rigtig travlt, og vi er beskæftiget hele natten og en god del af mandagen også,« lød det fra Falcks pressevagt sent søndag aften.

Desværre tyder det lige nu på, at det ustadige sommervejr fortsætter lidt endnu. Godt nok bliver det formentlig ikke lige så voldsomt, som det var søndag, men det kan godt blive både gråt og vådt alligevel.

DMI melder om lidt eller nogen sol, og det er især jyderne, der får byger af og til. De kan også godt være med torden. Temperaturerne kommer til at ligge mellem 18 og 22 grader og viden bliver let til frisk omkring sydvest. Efterhånden mest tørt og til dels klart vejr, men over den sydøstlige del af landet bliver det mere skyet.

For få dage siden forlød det, at onsdag og torsdag ville give os et længe ventet pusterum fra byger og gråvejr, men det er i skrivende stund noget uvist, om de prognoser kommer til at holde stik. Det kommer vi til at skrive meget mere om de kommende dage...

 

 

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Bag kulisserne: Flere partifæller...
bt.dk
TV 2-vært efter Yahya-stunt på live...
bt.dk
44 ruter ramt efter busselskabs konkurs
bt.dk
Tragedie: Ung mand død i ulykke på...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx