Af - 10/01-14 12:36

Chok ved død: Børn kan stå med 0 kr. i arvChok ved død: Børn kan stå med 0 kr. i arv

I mange sammenbragte familier med delebørn kan børnene ende uden arv. De færreste får lavet et testamente eller kender reglerne.

storybild

(Billede: Advodan)

Børn taber ofte, når arven skal gøres op i sammenbragte familier med dine, mine og vores børn.

Komplicerede parforhold skaber nemlig hvert år masser af komplicerede arvesager, hvor det ofte er børn det økonomisk går ud over.

Ifølge en ny undersøgelse fra advokatkæden Advodan og analysefirmaet Epinion er det kun 4 ud af 10 danskere, der ved hvordan boet deles ved den ene ægefælles død.

Hver fjerde dansker tager direkte fejl og tror, at de automatisk arver alt, hvis ægtefællen dør.

- Folk ved simpelthen ikke, hvad der sker, den dag de dør. Mange i sammenbragte familier tror eksempelvis, at deres børn automatisk arver fra en fælles pulje den dag, den sidste ægtefælle dør, hvis bare man er gift. Men sådan er det ikke. Hvis du har børn fra et tidligere ægteskab og dør først, uden at have sikret dine børn, vil kun din nye ægtefælles børn arve den dag, vedkommende dør. Det, din ægtefælle arver efter dig – går altså kun til dennes egne børn, fortæller Bodil Ravn, ekspert i arvesager fra advokatkæden Advodan

Ny selskabsform gavner iværksættere
Ny selskabsform gavner iværksættere

Det eneste, der kan forhindre splid om arven, er et testamente. Retligt kan man sagtens lave et testamente selv og få det underskrevet af en notar.

Gammel bums efterlader milliard
Gammel bums efterlader milliard

Ofte er der dog fejl i de hjemmelavede testamenter. Man kan bruge denne tjekliste, hvis man har mod på at lave testamentet selv.

Mange tror, at man ikke behøver at oprette testamente for at sikre sin ægtefælle, hvis man er gift. Men helt så simpelt er det ikke, forklarer Bodil Ravn.

Disse lønmodtagere tjener en månedsløn – hver dag
Disse lønmodtagere tjener en månedsløn – hver dag

- Jeg hører igen og igen, at hvis man er gift og har fælles børn, så har man ikke brug for et testamente. Men man bør altså tænke livet færdigt – også selvom det kan være svært, når man står som et ungt nyforelsket ægtepar med små børn. Livet er langt, og ved at gøre sig nogle overvejelser, kan man undgå mange konflikter og ubehagelige situationer senere hen, siger hun.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vennen og rivalen mindes afdøde...
bt.dk
Mourinho fik kritik for Champions...
bt.dk
Khader: Danmark bør boykotte fodbold-VM
bt.dk
Superliga-klub bløder: Præsenterer...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx