Af David Andersen - 15/08-17 20:36; Opdateret: 15/08-17 20:47

Politiets teori: Kim Wall kan være på svensk jordPolitiets teori: Kim Wall kan være på svensk jord

En del af efterforskningen går på, at den forsvundne journalist befinder sig i Sverige, oplyser svensk politi.

storybild

Svensk politi har tirsdag aften løftet lidt af sløret for, hvor bredt der søges efter den forsvundne journalist Kim Wall, som har været savnet siden fredag, efter hun var på ubådstur med den danske opfinder Peter Madsen, som er varetægtsfængslet og sigtet for uagtsomt manddrab på den 30-årige, svenske kvinde.

Københavns Politi leder efterforskningen af Kim Wall, og der er igangsat en stor indsats for at finde hende i farvandet mellem Danmark og Sverige.

Men samtidig arbejdes der med en teori om, at journalisten befinder sig på landjorden.

Det skriver Aftonbladet.

Den svenske kriminalkommissær Mattias Sigfridsson, som koordinerer samarbejdet mellem Sverige og Danmark, afslører over for avisen, at det scenario ikke er blevet udelukekt.

- Kan hun findes på svensk jord, er det noget i arbejder med, spørger Aftonbladet.

- Det indgår i den danske efterforskning, det er et alternativ, man undersøger, jeg kan ikke kommentere på, hvad man tror om det, svarer Sigfridsson.

På et pressemøde tidligere på dagen bad han borgerne om at være på udkig efter ualmindelige genstande i vandet og langs kysten.

»Især at man ikke negligerer det, som normalt kan opfattes som skrald«, sagde Mattias Sigfridsson og henviste til, at det kan være genstande, som kan relateres til sagen og Kim Walls forsvinden.

Københavns Politi skrev tirsdag eftermidadg i en pressemeddelelse, at man intet ved om ubådens færden torsdag mellem kl. 20.30 og midnat og igen fra midnat til fredag kl. 10.30.

Drabssigtede Peter Madsen har tidligere sagt til politiet, at han satte Kim Wall af ubåden på Refshaleøen torsdag ved 22.30 tiden, men har senere ændret sin forklaring. Politiet har ikke afsløret over for offentligheden, hvad han har ændret sin forklaring til.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx