15/11-17 14:38; Opdateret: 15/11-17 15:52

Tidligere profil i LA-Ungdom får fængsel for at true betjentTidligere profil i LA-Ungdom får fængsel for at true betjent

Den afgåede næstformand i Liberal Alliances Ungdom er kendt skyldig i trusler om vold mod kvindelig betjent.

storybild

Anklager Anders Larsson havde krævet, at Nicolai Oster blev idømt 40 dages ubetinget fængsel, men han er alligevel tilfreds med dommen. Scanpix/Marie Hald/arkiv

København. Den forhenværende ungdomspolitiker Nicolai Oster er idømt 30 dages ubetinget fængsel for trusler mod en kvindelig politibetjent og for at forsøge at hindre hende i hendes arbejde.

Det har Københavns Byret afgjort onsdag eftermiddag, oplyser byretten.

Den 24-årige mand konfronterede i sommeren 2016 betjenten på gaden nær Christiania i København. Her var hun sammen med en gruppe kolleger fra Task Force Pusherstreet i færd med at kropsvisitere forbipasserende.

Nicolai Oster fulgte efter betjentene og filmede med sin mobiltelefon den kvindelige betjent på nært hold, mens han nævnte personlige oplysninger om hendes bopæl, børn og Facebook-adresse.

Anklager Anders Larsson havde egentligt krævet, at Oster blev idømt 40 dages ubetinget fængsel, men han er alligevel tilfreds med byrettens dom.

- Jeg er i det store hele tilfreds. Ikke mindst er jeg tilfreds med, at retten har vurderet, at de personlige oplysninger, han fremsagde om kvinden, var en trussel om vold.

- Han er frifundet i forhold til trusler mod hendes børn. Så jeg synes, at den straf, han er fundet skyldig i, er passende, siger anklageren.

Den unge ekspolitiker var tiltalt for at få den kvindelige betjent til at frygte for sine børns sikkerhed, idet han på gaden fortalte hende detaljer om de to børns køn, hårfarve og familiens bopæl.

Men det var altså ikke strafbare trusler mod børnene, lyder dommen.

Nicolai Oster fortryder, at børnene blev nævnt, har han tidligere forklaret under et retsmøde. Det var heller ikke hans hensigt, at betjenten skulle føle frygt.

I den 24-åriges øjne er politiets indsats mod den organiserede hashhandel gået for vidt. Kropsvisitationerne er krænkende, og han var til stede for at dokumentere hændelserne som en del af sit politiske arbejde, har han sagt under et retsmøde.

- Det her var aldrig en trussel. Det var aldrig mit formål. Det var en del af min politiske kamp for folks rettigheder og oplysning om rettigheder. Jeg har ikke nogen opfattelse af, at hun blev bange, sagde han.

Nicolai Oster har førhen været næstformand i Liberal Alliances Ungdom. Da sagen mod ham kom frem i sommeren sidste år, meldte han sig ud af partiet.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kvinde reddede to-årig dreng væk fra...
bt.dk
Betina Hald Engmark: Sådan blev jeg...
bt.dk
Få hele overblikket: Derfor fik Peter...
bt.dk
Politiet efter brutalt overfald: Har...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx