Af - 03/10-16 09:02; Opdateret: 03/10-16 09:29

Så klamme er danske solarier: Svarer til bagsiden af et toiletbrætSå klamme er danske solarier: Svarer til bagsiden af et toiletbræt

15 gange flere bakterier end det acceptable niveau blev fundet, da metroxpress i samarbejde med en hygiejneekspert undersøgte mængden af bakterier i solarier i København og Aarhus. ‘Overraskende ulækkert’, lyder det fra eksperten.

Bildstrecke im Grossformat »
Consol Solcenter, Amagerbrogade 263 i København: "Havde i målt på dørhåndtaget til tøjbutikken, kaffebaren etc., havde i nok også kunnet finde for høje tal der. Men vi dog naturligvis kigge på, om vores vejledninger til personale og kunder skal ajourføres." Club Tan, Tagensvej 39 i København: Har ikke svaret på vores opkald, og vi kunne derfor ikke indhente svar inden avisens deadline. Club Tan, Enghavevej 2 i København: Har ikke svaret på vores opkald, og vi kunne derfor ikke indhente svar inden avisens deadline. Consol i Aarhus: "Havde i målt på dørhåndtaget til tøjbutikken, kaffebaren etc., havde i nok også kunnet finde for høje tal der. Men vi vil dog naturligvis kigge på, om vores vejledninger til personale og kunder skal ajourføres." Tropic Sun, Vesterbro Torv 7 i Aarhus: Har ikke svaret på vores opkald, og vi kunne derfor ikke indhente svar inden avisens deadline. Sun One, Frydenlunds Allé 13 "Vi gør rent en gang om dagen og skifter rengøringsmiddel engang imellem, så bakterierne ikke bliver resistente. Derudover er det umuligt at håndtere. Vi vejleder vores kunder i at gøre rent, uanset hvor rent, der ser ud. Det er den sidste i solen, der bestemmer, hvor rent der er. Hvis der har ligget en alkoholiker og sovet i solariet, så kan vi jo ikke gøre så meget ved det." Sun One, Knudrisgade 27 "Vi gør rent en gang om dagen og skifter rengøringsmiddel engang imellem, så bakterierne ikke bliver resistente. Derudover er det umuligt at håndtere. Vi vejleder vores kunder i at gøre rent uanset hvor rent der ser ud. Det er den sidste i solen, der bestemmer, hvor rent der er. Hvis der har ligget en alkoholiker og sovet i solariet, så kan vi jo ikke gøre så meget ved det." Greb ved seng bliver testet for bakterier af hygiejneekspert Jørgen Kjeldsen. ATP-måleren, som hygiejneeksperten brugte, skal helst give et RLU-tal på under 200, hvis bakterieniveauet skal være acceptabelt. Flere solarier, vi besøgte, havde en ridset liggeplade. Hygiejneeksperten fortæller, at det er et godt sted for bakterieceller at gemme sig. Kunderne har mulighed for at spritte solariet efter brug. Undersøgelsen viste, at tastaturerne ofte var det sted i solariets kabine, hvor bakterieniveauet var højest. Solariet på Tagensvejs gulv. Jørgen Kjeldsen.

Du griber du fat i døren, lægger kroppen på sengen og taster på konsollen. Det viser sig, at når du går i solarie, kommer du i kontakt med flere bakterier, end du måske lige regner med.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MXKØBENHAVN her.

Metroxpress har med en hygiejneekspert undersøgt solarier i København med en såkaldt ATP-måler for at hygiejne-teste bestemte overflader for bakterier. Consol på Amagerbrogade 263 i København blev testet, og her viste det sig, at der I en af båsene var 15 gange flere bakterier, end hvad anses som acceptabelt.

Fem ud af seks kabiner, som metroxpress undersøgte i København, viste sig at have et for højt bakterieniveau. Mens syv ud af otte kabiner i Aarhus viste sig at have et for højt bakterieniveau.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

- Jeg er meget overrasket over, at det er så ulækkert. Det svarer til bagsiden af et toiletbræt, og det er der en masse risici ved, lyder det fra hygiejneekspert fra ‘Hygiejnefokus’, Jørgen Kjeldsen, der har 13 års erfaring med hygiejnekontrol, undervisning og konsultation i hygiejne og har siddet i Rådet for Bedre Hygiejne siden 2008.

Undersøgelsen viste, at tastaturerne ofte var det sted i solariets kabine, hvor bakterieniveauet var højest.

Jørgen Kjeldsen fortæller, at det acceptable niveau for en ATP-måling mange stedet bliver overskredet, og at man kan risikere at blive syg af kontakt med den mængde bakterier.

Folk ligger der splitterravende nøgne og er meget udsatte for bakterier fra mennesker i løbet af dagen, der rører disse flade. Det burde det være et meget lavere og stabilt tal, siger han.

Hos Forbrugerrådet Tænk er de ikke tilfredse med hygiejnen i solarierne.

- Det er et problem, at solcentrene er så uhygiejniske, og det er noget, som skal tages alvorligt. Det er farligt nok i forvejen at tage sol, og det her er bare endnu en grund til at lade være, siger seniorrådgiver for sundhedspolitik ved Forbrugerrådet Tænk, Sine Jensen.

Metroxpress testede også for sæd i solarierne, da et lignende forsøg i Norge viste, at de havde problemer med sæd i vores broderland. Det viste sig dog, at det ikke var tilfældet i vores forsøg.

I et solarie med så mange bakterier kan du være uheldig at få colibakterier ind i kroppen, som i værste tilfælde kan slå dig ihjel. Jørgen Kjeldsen, hygiejneekspert.

Testresultater for København.

Testresultat for Aarhus.

Støjberg: Kommunerne har fået styr på studieboliger
Støjberg: Kommunerne har fået styr på studieboliger

Hjælp til stressede københavnere rammer forbi
Hjælp til stressede københavnere rammer forbi

Morgenfest i Vega: - Folk er kommet for at danse
Morgenfest i Vega: - Folk er kommet for at danse

Naboer om flygtningecenter: Vi kan ikke rumme det
Naboer om flygtningecenter: Vi kan ikke rumme det

Sådan kommer Mindebro Torv til at se ud
Sådan kommer Mindebro Torv til at se ud

Nyt taxaselskab tilbyder privatkørsel i Aarhus
Nyt taxaselskab tilbyder privatkørsel i Aarhus

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx