Af - 26/05-14 21:45; Opdateret: 26/05-14 22:09

Tidligere tv-vært bliver offer for Løkkes møgsagerTidligere tv-vært bliver offer for Løkkes møgsager

Venstres Morten Løkkegaard bliver trods et fint personligt resultat ikke genvalgt til EU-parlamentet på grund af Venstres katastrofevalg.

storybild

Morten Løkkegaard var tydeligt nervøs under gårsdagens valgfest på Christiansborg - og med god grund. Venstres tilbagegang koster hans mandat. (Billede: Polfoto/Janus Engel)

Trods en tiendeplads på listen over de største stemmeslugere ved gårsdagens EU-valg, bliver den tidligere tv-vært Morten Løkkegaard (Venstre) ikke et af de 13 danske medlemmer af Europaparlamentet i de kommende fem år.

Det står klart, efter at de personlige stemmer er blevet talt op – her vandt både Jens Rohde og partiets spidskandidat Ulla Tørnæs nemlig helt som ventet over Løkkegaard, der dermed ryger ud, da Venstres skuffende valgresultat betyder, at partiet blot får to mandater.

Jens Rohde har fået 48.882 personlige stemmer, mens Morten Løkkegaard har fået 43.960 personlige stemmer.

Efter katastrofevalg: - Løkke skal gå af
Efter katastrofevalg: - Løkke skal gå af

En tilbagegang, der først og fremmest bliver tilskrevet de møgsager, der har klæbet til partiformand Lars Løkke Rasmussen de seneste dage.

- Det er en supereuropæer, der ryger, vurderer Altinget.dk's politiske kommentator Erik Holstein.

- Ulla Tørnæs har som spidskandidat fulgt en mere kritisk linje, der er mere i overensstemmelse med vælgerne end Løkkegaard, men det er ikke det, der koster ham posten – det er Løkkes skandalesager, tilføjer Holstein.

Løkke efter valglussing: Det er mit ansvar
Løkke efter valglussing: Det er mit ansvar

Han påpeger, at det er et uheldigt tidspunkt for Løkkegaard at blive 'politisk arbejdsløs' på som Venstre-mand:

- Man kan ikke afvise, at han kunne bruges som folketingskandidat, men i øjeblikket ser de jo ikke ud til at få stormende fremgang, så han står nok ikke først i køen til et mandat, mener den politiske kommentator.

DF bliver fordoblet - Venstre får katastrofevalg
DF bliver fordoblet - Venstre får katastrofevalg

Også socialdemokraten Britta Thomsen må vinke farvel til parlamentet, idet hun bliver slået af både Jeppe Kofod, Christel Schaldemose og Ole Christensen, der dermed snupper partiets tre mandater.

Endelig stopper også de to socialdemokrater Claus Larsen-Jensen og Emilie Turunen samt Venstres Anne E. Jensen og løsgængeren Anna Rosbach i parlamentet. Ingen af de fire genopstillede ved gårsdagens valg.

LÆS OGSÅ: Emilie Turunen forlader politik

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kan du genkende dig selv, mand? Så...
bt.dk
Politiet på bar bund: Maskiner for...
bt.dk
Tjek op på dit boliglån og spar...
bt.dk
Michael Laudrup så Wozniacki spille:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx