Af Lars Fogt - 03/09-15 16:57

Sagde hun havde AIDS for at få dem til at stoppeSagde hun havde AIDS for at få dem til at stoppe

Udenrigsministeriet har skærpet advarslen af risikoen for voldtægt i Indien efter gruppevoldtægt af dansk tourguide sidste år. Sagen er for tiden for retten.

storybild

Sådan så forsiden af den indiske tabloidavis Mail Today ud efter en 52-årig dansk kvinde fortalte om, hvordan hun var udsat for en gruppevoldtægt. (Billede: Mail Today)

To gange brød en 52-årig dansk tourguide sammen, da hun blev udspurgt af retten.

Sammen med en dansk retsmediciner og to danske politibetjente var hun i sidste måned fløjet tilbage til Indien for at fortælle, hvordan hun var blevet voldtaget af otte mænd.

Interviewet blev vist på video, men hun sad der i retten tydeligt deprimeret, mens hun stirede ned i gulvet.

Langsomt fik hun fremstammet....

Hvordan hun 14, januar sidste år havde besøgt Taj Mahal.

Klokken 18.30 havde hun taget en taxi tilbage til området, hvor hendes hotel var ved et turistområde ved New Dehli Railway Station.

Voldtægt: Tre ud af 10 ofre siger ikke nej
Voldtægt: Tre ud af 10 ofre siger ikke nej

Hun havde spurgt en gruppe vagabonder om vej.

De otte mænd mellem 16 og 55 år havde derefter med en kniv ført hende til et øde område ved Divisional Railway Officers' Club og gruppevoldtaget hende i mere end tre timer. De havde derefter taget hendes penge, mobil og bøger, som politiet senere fandt i deres varetægt.

Seks af dem står i disse dage tiltalt ved retten i Delhi.

Historien er i disse forsidehistorier i de indiske aviser - et land med over en milliard indbyggere. Et land som er voldsomt plaget af en række gruppevoldtægter, der har fået turismen i landet til at falde 25 procent ifølge lokale medier.

Den store indiske tabloidavis Mail Today, der har et oplag på over en halv million, havde således 2. juli 2015 vidnesbyrdet fra den danske kvinde på forsiden. Til retten havde hun nemlig fortalt, at hun havde forsøgt at få gerningsmændene til at stoppe. Som der stod på forsiden:

“To stop rape she said she had AIDS”

Men de stoppede ikke.

Senere blev der afspillet en DVD med optagelser fra hotellets overvågningskamera, der viste hvordan kvinden var kommet tilbage med sønderrevet tøj.

Den danske betjent Britta Almfort fra Københavns Politi var rejst med fra Danmark og fortalte i retten 2. juli 2015 ifølge avisen Deccan Herrald og hun fortalte, at hun to gange havde interviewet det danske offer, der stadig har det “virkeligt dårligt, både mentalt og fysisk.”

Voldtægt af 13-årig: Gerningsmand har rødt hår og skæg
Voldtægt af 13-årig: Gerningsmand har rødt hår og skæg

“Vidnet er ekstremt traumatiseret af hændelsen og er stadig ikke sig selv fuldstændig. Hendes tænder blev ødelagt af hændelsen og hun er stadig ikke begyndt på et normalt arbejde,” fortalte den danske betjent retten, hvor hun fortalte at den danske kvinde stadig er bange for mørke.

Ifølge retsreferattet fra 2. juli identificerede hun tre ud af de seks taltalte - de to er som sagt mindreårige og skal for en særlig ungdomsret. Blandt andet en 24-årig mand, der truede hende med en kniv, mens en anden mand voldtog hende.
Uden for retten brød den danske kvinde sammen.

Siden har der været flere retsmøder i sagen - seneste 18. august, hvor en af de indiske politimænd på sagen blev afhørt.

Også en lokal gartner, der overværede gruppevoldtægten, er blevet afhørt i august, hvor han har identificeret seks af mændene.

Indtil dommen falder i denne måned er den danske kvinde blot et tal i statistikken. 47 danske kvinder fortalte sidste år deres rejseforsikringsselskab, at de var blevet voldtaget på en rejse.

13-årig pige: Jeg blev voldtaget ved Skælskør
13-årig pige: Jeg blev voldtaget ved Skælskør

Sagen i Indien var dog så alvorlig, at Udenrigsministeriet strammede deres rejsevejledning til det store land, fortæller leder af Udenrigsministeriets borgerservice, Ole Egberg Mikkelsen.

“Vi vil nødig gå ind i konkrete sager, men det er jo ikke nogen hemmelighed, at vi sidste år havde en gruppevoldtægtssag i Indien. En sag som nok er den meste alvorlige, som jeg kan huske i de år, hvor jeg har været i Udenrigsministeriet. Når det gælder Indien skærpede vi faktisk vores vejledning efter sagen. Hvor vi advarede mod, at der havde været en række tilfælde, hvor turister var blevet voldtaget,” siger han.


LÆS OGSÅ: 47 danskere voldtaget i udlandet

LÆS OGSÅ: Bror stak af med gift kvinde: Nu er to søstre dømt til voldtægt

LÆS OGSÅ: 32-årig fængsles for voldtægt og trusler mod ekskæreste

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx