Af - 23/01-14 14:01

Frisørsalon har pushet 200.000 ulovlige pillerFrisørsalon har pushet 200.000 ulovlige piller

Et ægtepar i Nordsjælland er blevet tiltalt for at have solgt bunker af ulovlige slankepiller gennem deres frisørsalon.

storybild

Ægteparret skulle have solgt mindst 196.000 piller af mærkerne 'Li Da' og 'Miaozi' (ikke afbilledet her). (Billede: Polfoto/Carsten Lauridsen)

Udover dameklip og afblegning har et ægtepar bag en frisørsalon i Nordsjælland ernæret sig med at lange ulovlige slankepiller over disken og på internettet.

Parret er tiltalt for at have solgt ikke færre end 196.815 piller over en periode på fire år mellem 2007 og 2011, og sagen mod dem starter den 31. januar. Det skriver eb.dk.

Stjålne Novo-produkter sælges på dopingbørser
Stjålne Novo-produkter sælges på dopingbørser

Pillerne fik de fra Kina, men i Danmark og resten af EU er det ulovligt at importere og sælge lægemidler, der stammer uden for EU’s grænser.

Det drejer sig om mærkerne Li Da og Miaozi, der begge indeholder stoffet sibutramin, som i 2010 blev forbudt at anvende i EU grundet risiko for alvorlige bivirkninger som forøget risiko for hjerte-karsygdomme. Ifølge tal fra Sundhedsstyrelsen mistænkes stoffet at have kostet en person livet.

Paradise-Amalie fanget i kokain-handel
Paradise-Amalie fanget i kokain-handel

Ifølge anklageskriftet skal parret idømmes en bøde på ‘ikke mindre end’ en halv million kroner, mens det kræves, at de får konfiskeret næsten 3,5 millioner kroner, som det vurderes, at de har tjent på de ulovlige salg.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tiltalt for kokainkørsel: Medinas...
bt.dk
Danske Spil: Her kommer årets første...
bt.dk
Dramatiske scener: Storbrand på hotel...
bt.dk
Formodet 'pakkebombe-mand' sprængte...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx