Af - 08/02-16 06:27

Stor mystik om 94-årigs kuvert: 700.000 kroner er pist vækStor mystik om 94-årigs kuvert: 700.000 kroner er pist væk

Arven er væk for sønderjysk familie, men endnu værre er uvisheden. Hvem tog Hildegard Hansens formue?

storybild

(Billede: Arkivfoto)

En mystisk sag om en forsvunden kuvert, der indeholdt 90.000 euro, trækker overskrifter i det sønderjyske. Det er JydskeVestkysten, der i dag sætter fokus på den mystiske sag om Hildegard Hansens forsvundne penge.

Den ældre dame, der i fjor døde som 94-årig, valgte i 2013 at hæve stort set alle sine penge fra en bankboks i Flensborg og i stedet tage dem med hjem til sin andelsbolig i Bov nær Padborg.

Danske Bank vil sprøjte dna fra hæveautomater på tyve
Danske Bank vil sprøjte dna fra hæveautomater på tyve

90.000 euro – næsten 700.000 kroner – blev bragt til hjemmet i en kuvert, men da den ældre dame sidste år skulle flytte i en plejehjemsbolig, var pengene forsvundet.

I tiden op til kuverten med pengene blev væk, havde Hildegard Hansen desuden opdaget, at der var forsvundet penge.

- Min søster og jeg endevendte hele hjemmet for at finde kuverten med de 90.000 euro, men den var væk, fortæller Hildegard Hansens datter Birgit Thams, som selv har holdt kuverten med de mange penge i sine hænder, til JydskeVestkysten.

Dansk butiksejer udsat for tyveri - nu risikerer han selv fængsel
Dansk butiksejer udsat for tyveri - nu risikerer han selv fængsel

Birgit Thams og resten af familien er i dag frustrerede over, den behandling de har fået af politiet. De mener ikke, sagen er blevet taget seriøst. Ingen familiemedlemmer er blevet afhørt, og undervejs har familien angiveligt fået at vide, at sagen er blevet henlagt.

- Vi ønsker ikke at pege fingre ad nogen, men vi ved, at min mor fik besøg af nogle få personer i sit hjem foruden familien. Vi anmeldte derfor sagen til Aabenraa Lokalpoliti som en tyverisag, siger Birgit Thams til JydskeVestkysten

Politiet oplyser dog, at efterforskningen stadig er i gang. De vil ikke kommentere på den konkrete sag, men slår fast, at efterforskningen pågår.

Opfindsomt! Politi tvang anholdt til at spise 40 bananer
Opfindsomt! Politi tvang anholdt til at spise 40 bananer

Der blev aldrig konstateret et indbrud hos Hildegard Hansen, og derfor kan forsikringsselskabet ikke dække tabet, og der bliver altså ingen arv til de efterladte.

Men hvis politiet ender med at konstatere, at der var tale om et tyveri, kan Hildegard Hansens pårørende få et mindre plaster på såret i form af maksimalt 22.800 kroner.

Kreativt: Mand brød ind i designerbutik og smed Ægget på cyklen
Kreativt: Mand brød ind i designerbutik og smed Ægget på cyklen

Håbet om, at den mystiske sag bliver opklaret, lever imidlertid videre hos Birgit Thams og resten af familien:

- Vi ser nok aldrig skyggen af min mors penge. Det tror jeg ikke på. Men det kunne være rart med en afklaring fra politiet, så vi kan komme videre, fortæller hun.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx