Af - 23/04-17 19:52

Kristoffer takker DSB for at give hans kræftramte søn et minde for livetKristoffer takker DSB for at give hans kræftramte søn et minde for livet

En to-årig dreng fik sig et minde for livet takket være DSB. Det sætter hans far enormt stor pris på.

Bildstrecke im Grossformat »

I galleriet herover kan du se billeder fra Frederik og Kristoffers tur til DSB's værksted i Aarhus.

Frederik fik som et-årig konstateret kræft, så hans kun to år lange liv har været noget turbulent.

På ét punkt ligner Frederik dog mange andre to-årige drenge - han er helt vild med tog. Derfor var det en oplevelse for livet, da han i torsdags fik lov til at komme helt tæt på togene på et DSB-værksted ved Langenæs i Aarhus.

Mor fik ubehageligt opkald fra datter: Nu går hendes brev til DSB-ansat landet rundt
Mor fik ubehageligt opkald fra datter: Nu går hendes brev til DSB-ansat landet rundt

Frederik har på grund af sin sygdom ikke haft mulighed for at køre med nogen former for offentlig transport eller færdes på tætbefolkede steder. Derfor tager Kristoffer Jørgensen jævnligt sin lille søn med til DSB-værkstedet ved Langenæs for at kigge på tog. Her står de udenfor hegnet og kigger ind på togene.

Eller det gjorde de i hvert fald indtil i torsdags.

- Jeg kunne mærke, at Frederik blev træt af at stå og kigge på udefra - han ville mere, siger Kristoffer Jørgensen til metroxpress.

Derfor dristede de to sig i onsdags lidt ind på grunden. Her kom de i kontakt med en DSB-medarbejder. Kristoffer Jørgensen fortalte hende om Frederik og hans interesse for tog, hvorefter kvinden bad dem komme tilbage dagen efter. Da far og søn tropper op samme sted torsdag, bliver de bedt om at tage sikkerhedsudstyr på, og DSB-medarbejderen tager dem på rundvisning i værkstedet.

Smukt: Thomas lod håret gro i to år for at hjælpe kræftramte
Smukt: Thomas lod håret gro i to år for at hjælpe kræftramte

- At man vælger - med så kort varsel - at rykke en time ud af sin arbejdsdag for at give Frederik en af de absolut største oplevelser i hans liv, det synes jeg er meget, meget stort. Det er medmenneskelighed på smukkeste vis,« siger Kristoffer Jørgensen.

Den rørte far fortæller, hvordan hans 2-årige søn var fuldstændig paf og overvældet ved synet af de store tog.

- Han stiller normalt spørgsmål hele tiden, men ikke mens vi var på værkstedet. Jeg har sjældent set ham være så stille - han sugede det virkelig til sig, siger Kristoffer Jørgensen og tilføjer:

- Allerede da vi går derfra, siger han, at han vil tilbage, og han har stort set ikke snakket om andet lige siden. Det viser jo bare, at det virkelig er noget, der har gjort ham glad og lykkelig.

Deler hjerteskærende billeder af kræftramt søn: 'Nu er jeg skrækslagen, når jeg går i bad'
Deler hjerteskærende billeder af kræftramt søn: 'Nu er jeg skrækslagen, når jeg går i bad'

Frederik fik konstateret kræft 15. marts sidste år. Han har en tumor i bunden af sin blære, og derfor har den lille dreng har fået behandling ad flere omgange - både i Danmark og i Frankrig.

Den 8. marts blev Frederik erklæret rask. Efterfølgende er der dog opstået komplikationer, så Frederik og hans forældre venter på at få afklaring på, hvad der nu skal ske. Hvis alt går efter planen, får Frederik lov til at beholde sin raskmelding.

I den hårde ventetid glæder Kristoffer Jørgensen sig over, at han Frederik fik en oplevelse for livet på DSB-værkstedet i Aarhus.

- At opleve sit barn være så lykkelig og glad er en følelse, man ikke kan slå. Sygdom eller ej - det er fuldstændig fantastisk.

Kunde skrev rørende hilsen på regningen: Nu går tjeners drøm i opfyldelse
Kunde skrev rørende hilsen på regningen: Nu går tjeners drøm i opfyldelse

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Bookmakerne ikke i tvivl: Hun vinder...
bt.dk
Stor mystik om Superliga-profils skade
bt.dk
Ung mor sagsøger tv-kanal: Blev fyret...
bt.dk
Vandt 15 millioner i Lotto: Nu har...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx