Af Lars Dinesen - 01/01-16 19:09

Ministre ønsker prins Henrik godt otium til nytårskurMinistre ønsker prins Henrik godt otium til nytårskur

Regeringen og repræsentanter for det officielle Danmark er på årets første dag til taffel på Amalienborg.

storybild

Fra nytårskuren (Billede: Polfoto/Kenneth Meyer)

Dronning Margrethe byder på årets første dag regeringen og repræsentanter for det officielle Danmark godt nytår.

Fra regeringen lyder der rosende ord til prins Henrik, som, selv om 1. januar egentlig skulle være hans første dag på pension, deltager i taflet.

- Prinsegemalen er 81 år, og han har slidt og slæbt for Danmark i et omfang, som jeg tror, få danskere er sig bevidst, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) på vej ind i Christian VII's palæ, hvor taflet bliver afholdt.

Ekspert om pension: Frederik og Mary er ved at tage over
Ekspert om pension: Frederik og Mary er ved at tage over

- Vi har en rigtig spændende prinsgemal, og det, tror jeg, rigtig mange var lidt for længe om at opdage, samtykker kultur- og kirkeminister Bertel Haarder (V).

- Han er spændende at snakke med, han har format, han kan også skrive digte og bøger, siger kultur- og kirkeministeren, som fortæller, at nytårstaflet, på trods af det fine tøj, er hyggeligt, uformelt og festligt.

Bertel Haarder deltager i nytårstaflet for 21. gang. Derimod er det første gang, Folketingets formand, Pia Kjærsgaard (DF), er inviteret med.

- Jeg glæder mig. Jeg ved ikke rigtig, hvad det går ud på, andet end at vi skal sige godt nytår til hinanden, siger den tidligere formand for Dansk Folkeparti, og som er festklædt i en hvid blondekjole.

Politisk flertal: Prinsgemalen beholder sin ydelse på 8 millioner
Politisk flertal: Prinsgemalen beholder sin ydelse på 8 millioner

Også udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg (V) lyser op på den mørke gårdsplads i en grågrøn kjole, mens sundhedsminister Sophie Løhde (V) har trodset partifarven og iført sig en rød blondekjole.

- Jeg ved, dronningen kan lide rød. En blå regering med et rødt hjerte, forklarer hun.

Mens de kvindelige politikere er festklædte, har enkelte af de mandlige ministre besluttet ikke at bære ordner til taflet, hvilket ellers er kutyme.

KÆMPE GALLERI: Sådan husker vi Prins Henrik
KÆMPE GALLERI: Sådan husker vi Prins Henrik

Foruden regeringen er en række repræsentanter for det officielle Danmark, herunder rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg, forsvarschef Peter Batram, og biskop over Københavns Stifts Peter Skov-Jakobsen, inviteret til taflet.

LÆS OGSÅ: Dronningen i nytårstale: Prinsgemalen går på pension

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx