03/08-17 22:18; Opdateret: 04/08-17 05:03

Tre aktivister fra Uganda nægtet visum til Copenhagen PrideTre aktivister fra Uganda nægtet visum til Copenhagen Pride

Myndighederne siger nej til, at tre homoseksuelle fra Uganda kan komme til Copenhagen Pride trods invitation.

storybild

København. LGBT Danmark har inviteret tre homoseksuelle aktivister fra Uganda til Copenhagen Pride 15. til 20. august for at fortælle om livet som homoseksuel i Uganda.

Men den norske ambassade i Uganda vurderer, at aktivisterne ville blive i Danmark efter Copenhagen Pride. Derfor har de fået et nej til visum.

Det skriver Politiken.

De tre personer fra Uganda arbejder på et danskstøttet projekt for homoseksuelle.

De tre afslag, som Politiken har set, bygger blandt andet på, at de tre aktivister er unge, ugifte og ikke ejer jord.

Men aktivisterne er aldrig blevet spurgt, om de ejer jord, siger LGBT Danmark. Organisationen fortæller, at to af aktivisterne rent faktisk er jordejere.

- Og derudover kan man ikke blive gift som homoseksuel i Uganda, siger Susanne Branner Jespersen, der er projektleder i LGBT Danmark, til Politiken.

- Så det er et afslag på baggrund af en status, de aldrig nogensinde vil kunne opnå. Det er jo en diskriminerende praksis i sig selv.

Danmark har uddelegeret visumarbejdet i Uganda til den norske ambassade i landet, der har behandlet de tre ansøgninger og i sidste ende givet afslag.

Helle Jacobsen, programleder for køn hos Amnesty Danmark, blev overrasket over afslaget på ansøgningerne. Hun understreger over for Ritzau, at:

- Det er super vigtigt, at de får muligheden for at komme til Danmark og andre steder hen og få international støtte til det risikofyldte arbejde, de laver i Uganda, hvor vi ved, at det er meget farligt, og man betaler en stor pris for at arbejde for homoseksuelles rettigheder.

Amnesty har inviteret de tre til at deltage i en debat under Copenhagen Pride.

Udlændingestyrelsen henviser overfor Politiken til reglen om, at de danske myndigheder ikke er involveret i ansøgninger om indrejse til Danmark, som er indleveret til andre landes myndigheder.

Politiken er ikke lykkes med at få en kommentar fra den norske ambassade i Uganda.

I en mail til Politiken skriver den norske udlændingestyrelse, UDI:

- Uganda har på grund af sine økonomiske, sociale og/eller politiske forhold et væsentligt udvandringspotentiale til Schengen.

- Sandsynligheden for, at ansøgere fra Uganda ikke vil rejse tilbage, når visumperioden er ovre, er derfor så stor, at det kan være vanskeligt for ansøgere at få tildelt visum, skriver områdechef i UDI, Jonas Folmo.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Forældre raser over børne-program på...
bt.dk
Tidligere Playboy-model' står frem...
bt.dk
Politiet vil i kontakt med folk, der...
bt.dk
Se billedet: 'Årgang 0'-Rachel med...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx