Af - 19/04-16 04:00; Opdateret: 19/04-16 10:10

Spar 500 procent på din allergimedicinSpar 500 procent på din allergimedicin

Allergimedicin er tre til fire gange billigere på apoteket, end i supermarkeder, tankstationer og kiosker.

Bildstrecke im Grossformat »

En ny analyse som Apotekerforeningen har udført for metroxpress, viser, at allergimedicin kan fås til under en tredjedel af prisen, hvis du går på apoteket og får kopimedicin i store pakker, der har den samme virkning.

Små pakker mærkevaremedicin koster ofte 5-6 kroner per tablet i supermarkeder, tankstationer og kiosker, mens apotekernes kopimedicin i store pakker kan fås helt ned til 1-1,50 kr. per tablet", fastslår undersøgelsen.

- Det er den samme medicin, du kan få på apoteket, bare billigere og samtidig har apoteket fagligheden til at hjælpe dig med, hvordan du bedst behandler din allergi, udtaler sundhedsfaglig direktør i Apotekerforeningen, Birthe Søndergaard,

Dyre øko-mærker til huden er fyldt med farlige parfumer
Dyre øko-mærker til huden er fyldt med farlige parfumer

Der er penge at spare, fordi Ceterizin, som er den mest populære allergimedicin i Danmark, kan fås både i dyrere mærkevareversioner, det sælges under navne som Benaday og Zyrtec, men lægemidlet kan også købes som kopimedicin på apotekerne, hvor det går under navne som Alnok, Ceterizin og Vialerg.

Ifølge Astma- Allergi Danmark's vicedirektør, Anne Holm Hansen skal man ikke tro, at man får mere for pengene ved at købe dyrt:

Peanut til spædbørn forebygger allergi viser ny forskning
Peanut til spædbørn forebygger allergi viser ny forskning

"Det er enorme prisforskelle der er. Ikke mindst i lyset af, at vi ved de billige kopier som udgangspunkt er nøjagtig lige så gode som de dyre."

Seniorrådgiver i Forbrugerrådet Tænk, Sine Jensen pointerer, at det kan være nyt for mange danskere at se på priser, når de køber medicin.

Allergikere efterlyser kompetente læger
Allergikere efterlyser kompetente læger

"Undersøgelsen viser med stor tydelighed, at man også skal se sig rigtigt grundigt for, når man køber sin medicin, og det er vi måske ikke helt vant til."

Pollensæsonen er allerede startet i år på grund af den milde vinter. Man regner med, at op mod hver femte dansker lider af pollenallergi.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx