Af - 21/11-16 18:43; Opdateret: 21/11-16 19:07

17-årige Manja laver hjemmelavede tatoveringer på sig selv og sine venner17-årige Manja laver hjemmelavede tatoveringer på sig selv og sine venner

Gymnasieeleven Manja har lavet hjemmelavede tatoveringer på sig selv og andre i to år, selvom hun godt er klar over risikoen.

Bildstrecke im Grossformat »

Mandag kunne metroxpress fortælle om en tatoverings-trend, hvor unge tatoverer små motiver på sig selv med en synål og blæk fra enten en kuglepen eller tatoveringsblæk.

Nu fortæller 17-årige Manja om, hvordan hun tatoverer sig selv og sine venner med en nål og blæk fra en hobbybutik. En metode, som optræder på flere danske Facebook-grupper og går under navnet ‘stick n poke’.

Overlæge advarer kraftigt mod tatoverings-trend
Overlæge advarer kraftigt mod tatoverings-trend

- Min næste tatovering skal jeg lave på en veninde i morgen og for første gang får jeg et lille beløb for det, siger Manja, der selv har fem og har tatoveret fire andre venner.

Motiverne spænder fra Københavner-cykler til små trekanter og et kranium. Alle har de det tilfælles, at de kan skjules med tøj.

Jeg vil ikke sige, det er et oprør, men jeg føler mig fri, når jeg gør det. Man føler sig lidt smart, når ens venner opdager tatoveringerne

Det siger Manja, der lige er startet i 1.G.

Anne Gadegaard tvunget til at få fjernet tatovering
Anne Gadegaard tvunget til at få fjernet tatovering

Inden udførelsen af tatoveringen tænker over, om hun stadig vil kunne lide motivet om fem år. Hvis hun når frem til, hun stadig vil det, så laver hun den. Også selvom hun ved, det kan være farligt.

- Lige fra starten har jeg tænkt over, at der er risiko for infektioner, og derfor skal der være sterilt, siger Manja.

Derfor får flere kvinder tatoveret en krone
Derfor får flere kvinder tatoveret en krone

Både Manja og hendes venner er under 18 år, og da det er ulovligt at tatovere unge under 18 år, stiller hun kun op ved fornavn. Hun råder desuden til at få lavet tatoveringen et sted, hvor det ifølge hende kan slides af, hvis de fortryder.

Manjas mor kender til de hjemmelavede tatoveringer og fortæller til metroxpress, at hun har tillid til, at Manja bruger sin fornuft og ikke skader sig selv eller andre.

Rihanna og Drake får samme tatovering
Rihanna og Drake får samme tatovering

Her er Danmarks SKØRESTE fan-tatoveringer
Her er Danmarks SKØRESTE fan-tatoveringer

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Storstrejke kan ramme flytrafikken i...
bt.dk
Trumps valgkonsulenter afsløret med...
bt.dk
Kim Jong-Un kan nå Europa med sit nye...
bt.dk
Ny p-pille til mænd på vej
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx