Af Niels Pedersen - 27/03-18 07:14

Børnelægen Signes opråb får Facebook til at gløde: 'Ved de overhovedet at vi er mennesker?'Børnelægen Signes opråb får Facebook til at gløde: 'Ved de overhovedet at vi er mennesker?'

35-årige Signe Bødker Thim var træt og udkørt efter en 17 timer lang nattevagt på Regionshospitalet Viborgs børneafdeling i lørdags. Men hun var også vred, frustreret og skuffet. Derfor satte hun sig ved tasterne og forfattede et opråb på Facebook, som hun flankerede med et billede af sig selv efter den lange nat på jobbet.

storybild

Sådan så børnelæge Signe Bødker Thim ud efter en 17 timer lang vagt. Hun frygter, at hun og de andre ansatte i sundhedsvæsenet vil blive presset helt ud over kanten, hvis Regionerne for deres krav igennem ved overenskomstforhandlingerne. (Billede: Privat)

'Ved de overhovedet, at vi er mennesker?!?!?! Har de hørt om work-life balance? Ved de, at vi også har familie og børn? Har de hørt om rekruttering og fastholdelse af medarbejdere?,' spørger Signe Bødker Thim blandt andet i opslaget, som er blevet delt over 7.600 gange og får masser af opbakning fra bekymrede danskere.

Det er de danske regioner, hun stiller spørgsmålene til. For i overenskomstforhandlingerne forlanger de blandt andet, at Signe Bødker Thim og de andre ansatte i sundhedssektoren fremover skal tage flere lange nattevagter, kan flyttes mellem alle regionens hospitaler og risikerer perioder med voldsomt arbejdspres.

»Som menneske bliver jeg nødt til at tro, at dem, der har stillet kravene, ikke kender til virkeligheden på de danske sygehuse. Ellers er det decideret uhyggeligt,« siger Signe Bødker Thim til BT.

Som mor til tre er hun i forvejen presset på grund af travlhed på jobbet, skiftende arbejdstider og mange lange aften- og nattevagter. Men regionerne lægger op til, at hun fremover kan få en 17-timers vagt hver fjerde dag, og ikke hver sjette dag som nu. Derudover vil de også opgøre de hospitalsansattes timer over hele året, frem for halvårligt som nu. Det betyder, at Signe Bødker Thim formentlig kan se frem til adskillige arbejdsuger i træk på over 50 timer i vinterhalvåret, hvor der er mest travlt på børneafdelingen.

»Jeg elsker mit job, og det er hjerteblod for mig at give børnene den rigtige behandling og en god oplevelse, når de kommer ind på afdelingen. Men jeg skal også kunne holde til det som menneske, og det bliver meget svært, hvis det her bliver gennemført,« siger Signe Bødker Thim.

Hun advarer mod, at det i sidste ende også kan gå ud over patienterne.

»Jeg frygter, at det her vil føre til flere sygemeldinger, mange opsigelser og ikke mindst flere lægefejl, simpelthen fordi vi vil blive presset helt i bund,« siger Signe Bødker Thim, som også selv vil tage sin jobmæssige fremtid til overvejelse, hvis Regionerne står fast på deres krav i de i forvejen højspændte overenskomstforhandlinger, hvor parterne er så langt fra hinanden, at der er varslet strejke fra de statsansattes fagforbund og lockout fra Kommunernes Landsforenings side.

»Jeg bliver nødt til at overveje, hvornår nok er nok for mig, og det samme vil mange andre dygtige medarbejdere i sundhedsvæsenet gøre,« slutter hun.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Karin i chok over brutalt overfald på...
bt.dk
Tophemmeligt møde i København: Her er...
bt.dk
Få måneder efter sit store tab:...
bt.dk
S og DF er enige: Vilde ulve skal...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx