Af Mads Degn - 03/07-17 22:58

Cekic græder foran millioner af seere: Nu raser folk over 'krokodille-tårer' og 'dobbeltmoral'Cekic græder foran millioner af seere: Nu raser folk over 'krokodille-tårer' og 'dobbeltmoral'

Det er skrappe ord, hun får med på vejen.

storybild

(Billede: Asger Ladefoged)

'Skabekrukke', 'kaffesøster', 'dobbeltmoralsk' og 'islamist' - reaktionerne rettet mod tidligere folketingsmedlem Özlem Cekic har været mange og voldsomme oven på nyheden om, at mediegiganten BBC News bringer en længere udseendelse om hendes projekt 'Dialogogkaffe'.

Indtil videre har BBC News kun offentliggjort et kort uddrag af udseendelsen, som først vises i sin fulde længde i morgen, tirsdag. I det godt tre minutter lange klip ser man Özlem Cekic i dialog med danske Stefan, som i en mail blandt andet har kaldt det tidligere folketingsmedlem 'klamme ISIL skadedyr og en af de klammeste ådsler', og skrevet, at han ønsker sig 'en verden uden muslimer.'

På et tidspunkt bliver Stefans personangreb for meget for Özlem Cekic, som trækker sig væk fra samtalen og bryder ud i gråd i entreen. Og især den sekvens har fået flere brugere til at gå til angreb mod Cekic, som blandt andet anklager hende for at græde krokodilletårer og for at iscenesætte sig selv.

Bryder sammen foran 350 mio. seere: Dansk politiker er blevet verdensberømt over natten
Bryder sammen foran 350 mio. seere: Dansk politiker er blevet verdensberømt over natten

De hårde ord, hun får med på vejen, rører dog ikke Özlem Cekic. Hun var ikke klar over, at BBC filmede hende i entreen, og hvis hun kunne lave det om, ville hun ikke have ladet sig filme, mens hun græd. Samtidig kalder hun dog sin reaktion for helt naturlig set i lyset af situationen.

- Det er klart, når man lægger ører til så hadfyldt retorik, så skal man godt nok være en sten for ikke at knække, siger hun til BT og tilføjer:

- Alle dem, der kender mig i dansk politik, ved jo godt, at jeg sagtens kan stå i orkanens øje uden at sidde og græde. Men jeg er jo bare et helt almindeligt menneske. Så selvfølgelig er det rigtig hårdt at få alle disse ting at vide – det påvirker mig, og det ville være fuldstændig utroværdigt at sige, at det ikke gør.

Hun skammer sig ikke over at have vist sine følelser på internationalt TV, og kalder det 'en del af livet at vise sine følelser.'

Özlem Cekic skyder med skarpt mod SF efter sit farvel
Özlem Cekic skyder med skarpt mod SF efter sit farvel

- Man kunne også vende den om og sige, at det havde været et endnu større problem, hvis jeg sad under 'dialogogkaffe' og ikke lod mig påvirke, mens folk kaldte mig alt muligt. Folk, der overhovedet ikke har noget empati, dem kalder man jo også noget bestemt, siger Özlem Cekic.

Hun tilføjer, at hun efter offentliggørelsen af klippet har modtaget støttende mails og opkald fra flere steder i verdenen. Både på BT's og BBC News' Facebooksider får Özlem Cekic og hendes projekt 'kaffedialog' ligeledes flere roser med på vejen fra mange brugere.

Özlem Cekic forlader SF i protest mod højredrejning
Özlem Cekic forlader SF i protest mod højredrejning

Se et udpluk af Facebook-kommentarerne her:

'Skabekrukke og krokodilletårer,' skriver Allan Andersen:

'Tidligere politiker. Nu bare kaffesøster, der tror at dialogkaffe løser alle problemer, og er den suverænt bedste til at indtage offerrollen - den ros skal hun have,' skriver Henrik Nygaard Jensen:

'Hun begynder altid enten at 'græde' eller bortforklare, når der er ting hun ikke ønsker at svare på. Meget nemt, og folk køber den,' skriver Helene Maria Hansen:

'Medie abe i DEN grad! kan simpelthen ikke fordrage hende.. gud ved om hun vil have en kop kaffe med mig.. ville fortælle hende hvor dobbeltmoralsk hun er..spiller som det passer hende,' skriver Havva Tekin:

'Stop dog med at give denne lystløgner og islamist taletid,' skriver Susanne Sørensen:

'Hun er islamist - længere er den ikke. Islamister har ikke hjemme i demokratier,' skriver Søren Hyldgård Poulsen:

 

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skiltet gør mig skør: Kommunen taler...
bt.dk
Gunnvør om uvenskaber i...
bt.dk
Den er god nok: Dette fags eksamen...
bt.dk
Dansk tv-vært trækker sin datter fra...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx