Af Jonas Høy Bruun - 24/05-17 11:23

Fem måneder efter fundet af Emilie Meng: - Det er en meget atypisk sagFem måneder efter fundet af Emilie Meng: - Det er en meget atypisk sag

I fem måneder har politiet haft et lig og et findested at undersøge i den meget omtalte sag om mordet på Emilie Meng. Men efterforskningen peger ikke i nogen bestemt retning, og gennembruddet er udeblevet, erkender efterforskningsleder.

storybild

Emilie Meng-sagen området omkring stien der går fra Korsør Station Storebælt og byen. den sti Emilie fortalte sine veninder hun ville gå (Billede: Niels Ahlmann Olesen)

Det er mere end 10 måneder siden, at den dengang 17-årige Emilie Meng fra Korsør blev set i live for sidste gang. Og onsdag er det præcis fem måneder siden, at hendes lig blev fundet i en sø ved Borup på Midtsjælland.

Trods massiv efterforskning og en enorm opmærksomhed fra offentligheden er politiet dog ikke kommet tættere på en opklaring af en af de senere års mest omtalte kriminalsager herhjemme.

Sådan lyder status fra efterforskningsleder Søren Ravn-Nielsen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

- Overordnet kan man sige, at efterforskningen ikke peger i nogen bestemt retning, og der ikke er noget gennembrud endnu, siger han.

Politi afspærrer station: Ny efterforskning i Emilie Meng-sagen
Politi afspærrer station: Ny efterforskning i Emilie Meng-sagen

En af politiets bedste muligheder for et gennembrud i sagen er de retskemiske og retsmedicinske undersøgelser fra Regnemarks Bakke i Borup, hvor Emilie Mengs lig om eftermiddagen Juleaftensdag blev fundet ved en sø af en hundelufter.

I midten af marts forklarede efterforskningslederen til Berlingske, at der »nemt kunne gå flere uger«, før man var færdig med disse undersøgelser. Men her over to måneder senere kan man fortsat ikke konkludere noget.

- Når man har ligget i vand så længe, som der er tale om her, så er de retsmedicinske og de retskemiske undersøgelser meget besværlige. Vi opgiver det ikke, men prøver alle de muligheder, der er, siger Søren Ravn-Nielsen, der ikke vil uddybe, hvorfor det trækker ud.

Emilie Mengs far taler ud: - Hun var den eneste, jeg havde tilbage
Emilie Mengs far taler ud: - Hun var den eneste, jeg havde tilbage

Undersøgelserne af Emilie Mengs lig, der blev begravet den 19. januar, kan være afgørende i arbejdet med blandt andet at fastslå, hvordan, hvor og hvornår hun blev dræbt.

Den dengang 17-årige gymnasiepige forsvandt sporløst tidligt om morgenen søndag den 10. juli, efter hun havde taget afsked med tre veninder på Korsør Station.

Klokken 03.53 kom de med toget fra en bytur i Slagelse til Korsør Station, men i modsætning til veninderne, der tog en taxi, valgte Emilie Meng at gå de få kilometer hjem til familiens hus i det centrale Korsør.

Emilie Meng blev sidst set i området foran Korsør Station. Hun ville gå ad stien, sagde hun til vennerne.

Kort efter afskeden modtog Emilie Mengs bedste veninde en besked fra Emilie på Facebook Messenger, mens hun sad i taxien. Veninden svarede omkring kl. 04.03, men kunne se, at den aldrig blev leveret og læst.

Det er også heromkring, at politiet har opsnappet de sidste signaler fra Emilie Mengs telefon. Om den gik ud, eller om nogen slukkede den, er uvist.

Da Emilie Meng ikke lå i sin seng søndag morgen og ikke var mødt op på arbejde som korsanger i byens kirkekor kl. 9.30, blev hun meldt savnet.


Først fem måneder senere fik familien og vennerne vished om den unge piges skæbne. Det skete den 25. december, da retsmedicinske undersøgelser med 100 procent sikkerhed kunne fastslå, at det lig, der menes at have ligget i søen ved Regnemarks Bakke fra dagen eller dagene umiddelbart efter Emilie Mengs forsvinden, var identisk med pigen fra Korsør.

Undersøgelserne betød samtidig, at politiet kunne konkludere, at Emilie Meng havde været udsat for en forbrydelse.

Drabschef: Emilie-sagens mystik er et skrækscenarie
Drabschef: Emilie-sagens mystik er et skrækscenarie

Det er fortsat ukendt for offentligheden, hvordan Emilie Meng mistede livet.

- Sådan vil det jo være med mange elementer i sådan en type efterforskning. Det er ikke alt, man kan dele med nogen. Det er vigtigt, at der er nogle ting, som kun vi og gerningsmanden ved, siger Søren Ravn-Nielsen i dag om, hvorfor man fortsat er sparsom med at dele centrale oplysninger i sagen.

- Det er en meget atypisk sag det her, tilføjer han.

Emilie Mengs mor har sat huset til salg: - Kan forestille mig, det er svært at bo der
Emilie Mengs mor har sat huset til salg: - Kan forestille mig, det er svært at bo der

Fundet af Emilie Mengs lig var det første reelle gennembrud efter fem måneders intens efterforskning for politiet i jagten på en eller flere gerningsmænd. Her yderligere fem måneder senere er nye gennembrud dog udeblevet.

Artiklen fortsætter under billedet:

Emilie Meng havde disse ejendele med sig den aften, hvor hun forsvandt.

Udover retsmedicinske og retskemiske undersøgelser er politiet fortsat i gang med at analysere og sammenholde teletrafikken fra Korsør og Borup i perioden omkring Emilie Mengs forsvinden. Håbet er, at man kan finde matchende teleoplysninger fra de to byer inden for det formodede gerningstidspunkt.

- Det er et temmelig stort kortlægningsarbejde, der stadig foregår, siger Søren Ravn-Nielsen.

Kort før fundet af Emilie Meng havde politiet på baggrund af undersøgelser fra telemaster i Korsør-området indsnævret feltet af interessante personer fra 20.000 til 200, fortalte politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjællands og Lolland-Falster Politi til Ekstra Bladet.

Emilie Mengs familie lider: 'Frustrationen er meget, meget stor nu'
Emilie Mengs familie lider: 'Frustrationen er meget, meget stor nu'

I dag ønsker Søren Ravn-Nielsen endnu ikke at udtale sig om udviklingen på den front, og om man har kunnet indsnævre feltet af interessante personer yderligere. Han vil heller ikke kommentere, om det har ført til afhøringer af potentielle mistænkte.

- Der er en lang, lang række ting, der bliver arbejdet med, og det vil der være et godt stykke tid endnu, siger han og uddyber, at det kan tage flere måneder endnu, før man kommer igennem de nuværende skridt i efterforskningen.

Søren Ravn-Nielsen siger samtidig, at »efterforskningen skrider planmæssigt frem«, og at han stadig er fortrøstningsfuld omkring en opklaring.

- Vi håber meget, at efterforskningen fører til, at den her sag bliver opklaret. Hvis der er noget, der fortjener at blive opklaret, så er det netop en sag af den her karakter.

Positivt politi i Emilie-sag: 'Efterforskningen skrider fremad'
Positivt politi i Emilie-sag: 'Efterforskningen skrider fremad'

Selv om det nu er mere end 10 måneder siden, at Emilie Meng forsvandt, modtager politiet stadig henvendelser fra borgere i sagen.

- Der bliver længere imellem, men der kommer stadig henvendelser, og vi er fortsat meget interesserede i henvendelser, som kan bringe efterforskningen videre, siger Søren Ravn-Nielsen.

Emilie Mengs familie laver smuk gestus: Forærer dusøren væk
Emilie Mengs familie laver smuk gestus: Forærer dusøren væk

En af de personer, der gennem den månedlange efterforskning er blevet fremhævet som en interessant person, er føreren af en hvid Mercedes Sprinter-kassevogn, som ifølge et vidne blev set køre »sindssygt« gennem Korsør og ud på motorvejen på det tidspunkt, hvor Emilie Meng forsvandt.

Efter flere henvendelser om vognen efterlyste politiet dens fører, men i dag siger Søren Ravn-Nielsen, at den »ikke spiller den samme rolle for os, som den gør for pressen«.

- Den hvide varebil blev set i den sydlige del af Korsør, og det er langt fra sikkert, at den har noget med sagen at gøre. Det er ikke sådan, at den betyder meget i efterforskningen. Men vi vil alligevel gerne tale med føreren for at få den lukket ud, siger efterforskningslederen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk dagligvarekæde sælger nu...
bt.dk
Verdensstjerne anklaget for sexchikane
bt.dk
Hollywood-skuespillerinde bekræfter:...
bt.dk
For 10 år siden blev han fængslet for...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx