Af - 01/11-16 09:18; Opdateret: 01/11-16 15:56

Lig overalt: Kannibal-fugle går amok og spiser hinandens hjerner på dansk øLig overalt: Kannibal-fugle går amok og spiser hinandens hjerner på dansk ø

Små søde musvitter har forvandlet sig til hjerneædende drabsfugle på Christiansø. Ornitologer er chokerede.

Tusindvis af russiske musvitter har invaderet Danmarks østligste punkt Christiansø - og de æder hinandens hjerner. Det skriver Bornholms Tidende.

En video på Facebook chokerer i disse dage flere danske ornitologer. I videoen ser man tydeligt, hvordan en ellers uskyldigt udseende musvit hakker løs i en død artsfælle for at komme til at spise hjernen

WWF: Knap 60 procent af verdens vilde dyr er forsvundet
WWF: Knap 60 procent af verdens vilde dyr er forsvundet

Selvom Dansk Ornitologisk Forening fortæller, at hjernen er et eftertragtet måltid for mange arter, så er det alligevel ret så makabert at se, hvordan en sød lille musvit bliver forvandlet til kannibal. De plejer for det meste at se søde ud, når de sidder og nipper uskyldigt af fuglekuglerne i haven.

De kannibalistiske fugle har chokeret beboerne på Christiansø, fortæller Eva Henriksen, der står bag videoen, som du kan se øverst i artiklen.

Der er ingen af de mindre arter, der kan vide sig sikre på Christiansø og de to naboøer Frederiksø og Græsholm.

Klog krage hjælper politiet med at opklare mysterie
Klog krage hjælper politiet med at opklare mysterie

– Det var helt ekstrem, gyselig kannibalistisk adfærd. Der lå spiste lig overalt af bogfinker, gærdesmutter, jernspurve, dompapper og sågar sangdrosler.

Det virker som en ren fugleapokalypse, der i øjeblikket finder sted.

- På 40 minutter så og talte jeg hele syv musvitdrab og fortæringer, blot på den lille græsplæne foran Christiansøs hotel. Det var som små, gule skrigende eksplosioner overalt i græsset.

Pindsvin i nød? Nu er dyreambulancen klar til at rykke ud
Pindsvin i nød? Nu er dyreambulancen klar til at rykke ud

Danske ornitologer understreger dog, at den bestialske adfærd faktisk er helt normal. Hjernen indeholder nemlig masser af energi og god næring. Det som er det makabre i dette tilfælde er, at dyret skal være dødt, inden hjernen kan spises. Og det er lettere at spise hjernen, hvis dyret ligger stille.

Lokale ringmærkere fortæller til Bornholms Tidende, at den usædvanligt drabelige adfærd kan være udløst af, at mange musvitter gør holdt på de tre små øer, når de er på efterårstræk. Da området har været præget af lang tids konstant østenvind, er der havnet tusindvis af musvitter på øen, og da der ikke har været nok føde til alle, har madmangel altså udløst den drabelige adfærd.

LÆS OGSÅ: Galleri: Sådan ser fugle ud med arme

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Anna Due fra 'Paradise' afslører: Det...
bt.dk
Tiltalt for kokainkørsel: Medinas...
bt.dk
Tre sikre og en masse spørgsmålstegn:...
bt.dk
Guldbejlers nøglekamp flyttes: Kevin...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx