Af Ritzau - 30/03-17 12:45; Opdateret: 30/03-17 13:20

DF: Støjbergs pizzaanmeldelse afsporer debattenDF: Støjbergs pizzaanmeldelse afsporer debatten

Politikerne bør diskutere, hvordan myndighederne kan gribe ind over for illegale indvandrere, mener DF.

storybild

Dansk Folkepartis Martin Henriksen mener, at politikerne bør koncentrere sig om at få myndighederne til at gøre noget ved illegal indvandring. (Billede: Scanpix/Jens Nørgaard Larsen)

Det afsporer debatten om illegale indvandrere, at udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) opfordrer danskerne til at anmelde mistænkelige personer til myndighederne.

Sådan lyder det fra Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen.

Støjberg sagde onsdag til TV2, at ser man for eksempel personer gå rundt i baglokalet i pizzeriaer, hvor der ikke tales dansk, så skal man være på vagt og kontakte myndighederne.

- Jeg kan ikke være uenig i, at ministeren siger, man skal melde det til politiet, hvis man har mistanke om ulovligheder. Det er fuldstændig indlysende, siger Martin Henriksen.

- Men i min bog er det slet ikke diskussionen, og det afsporer fuldstændig debattens substans om, hvordan vi gør noget ved det, når vi begynder at diskutere noget pjat.

Støjbergs opfordring kom i forlængelse af, at der ifølge TV2 er en stigning i antallet af personer, der er sigtet for at opholde sig illegalt i Danmark.

Men står det til Martin Henriksen, bør politikerne arbejde på at få myndighederne til at "gøre noget ved det".

- Man skal ikke sige, at det her er befolkningens ansvar. Det er det selvfølgelig også. Hvis man ser noget ulovligt, så melder man det.

- Vi skal diskutere, hvordan vi kan få myndighederne - dem, som vi har ansvaret for på Christiansborg - til at gøre det rigtige, siger ordføreren.

DF-politikeren mener, at ministeren i højere grad bør fortælle politiet, at der skal laves opsøgende arbejde på private lægeklinikker.

- Myndighederne holder hånden over illegale indvandrere. Det har politiet gjort i årevis. Det skal politiet lade være med, siger Martin Henriksen.

Regeringspartiet Liberal Alliance understreger også, at det er op til myndighederne at vurdere, hvorvidt der foregår ulovligheder. Det siger udlændingeordfører Laura Lindahl (LA).

- Jeg er ikke tilhænger af et stikkersamfund, hvad enten det er udlændinge eller danskere, siger hun til Politiken.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Geggo afslører: Jeg er startet på en...
bt.dk
Legendarisk stjerne gør endelig comeback
bt.dk
Kronprins Frederiks ekskæreste i...
bt.dk
Politiet jagter mand med specielle...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx