Af - 04/06-16 13:15

Derfor får kvinder oftere hovedpine end mændDerfor får kvinder oftere hovedpine end mænd

Ny undersøgelse viser, at dobbelt så mange kvinder som mænd har hovedpine ugentligt.

Bildstrecke im Grossformat »

Undersøgelsen er ny og er udarbejdet af YouGov for metroxpress.

"Ikke i aften skat. Jeg har hovedpine". Det er nærmest en kliche, at kvinder kommer uden om sex ved at sige, at de har hovedpine.

Men det kan meget vel være, at de HAR hovedpine. Mere end hver femte kvinde har nemlig hovedpine ugentligt, viser en ny undersøgelse, som metroxpress har fået udarbejdet af YouGov.

Undersøgelsen afslører også, at langt flere kvinder end mænd døjer med ondt i hovedet. Dobbelt så mange kvinder har nemlig ugentlig hovedpine.

Overraskende! Så mange lader deres partner have sex med andre
Overraskende! Så mange lader deres partner have sex med andre

- Der findes mange typer hovedpiner, og nogle hovedpiner forekommer hyppigst hos mænd, men vi ved, at der er en tendens til, at flere kvinder har hovedpine. Hvorfor ved man ikke rigtig, siger læge og ph.d. ved Københavns Universitet og Rigshospitalet, Faisal Mohammad Amin.

Han forklarer, at tre gange så mange kvinder som mænd får migræne, og her ved man, at årsagen i nogle tilfælde skyldes hormonelle forandringer.

Hver fjerde kvinde er blevet chikaneret på jobbet det seneste år
Hver fjerde kvinde er blevet chikaneret på jobbet det seneste år

En anden grund til, at flere kvinder end mænd får hovedpine kan være, at der eksisterer et større dagligt pres på kvinder end mænd. Det nævner både kønssociolog Cecilie Nørgaard og kønsforsker Karen Sjørup.

- Hvis man definerer dét at hente børn og holde hus som arbejde, så ved vi fra flere undersøgelser, at kvinder arbejder markant mere end mænd, og det kan bidrage til en eller anden form for stressreaktion, som hovedpinen kunne være et udtryk for, siger Cecilie Nørgaard.

Tjek dig selv for modermærkekræft
Tjek dig selv for modermærkekræft

Både Cecilie Nørgaard og Karen Sjørup nævner, at kvinder skal udfylde de traditionelle forventninger til at være kvinde, men også de moderne forventninger om at lykkes på arbejdsmarkedet. Manderollen koncentrerer sig derimod generelt set stadig om de traditionelle mandedyder som arbejdsliv og om at være familiens beskytter.

Vi ved også, at kvinder er bedre til at mærke efter, om de har det godt. Så måske er tendensen også et udtryk for, at nogle mænd ikke er opmærksomme på, at de engang imellem har hovedpine.
Det siger kønsforsker ved Roskilde Universitet Karen Sjørup.

LÆS OGSÅ: Disse kvinder ser mest porno

LÆS OGSÅ: Derfor elsker mænd bryster

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx