Af Amalie Abildgaard - 18/08-17 20:45

Prins Henrik er stadig indlagt på hospitalet: Familien besøger ham - men én holder sig væk Prins Henrik er stadig indlagt på hospitalet: Familien besøger ham - men én holder sig væk

Prins Henrik er fortsat på Rigshospitalet, hvor han mandag blev indlagt med smerter i sit højre ben. Løbende har han haft familiebesøg, mens dronning Margrethe stadig befinder sig i Frankrig,

storybild

Prins Henrik er indlagt på femtedagen. (Billede: Sarah Christine Nørgaard)

»Prins Henrik er i fortsat behandling og der gennemføres en række supplerende undersøgelser,« oplyser Kongehusets Kommunikationsafdeling til BT i en sms fredag.

På trods af prins Henriks indlæggelse har hans hustru, dronning Margrethe, valgt at fortsætte ferien på Château de Cayx i Frankrig. En ferie, de to ellers skulle have holdt sammen, efter stor tumult i pressen omhandlende Henriks ønske om ikke at ville begraves ved siden af dronningen i Roskilde Domkirke.

Dog har prins Henrik ikke måtte ligge mutters alene på Riget. Kongehusets Kommunikationsafdeling oplyser, at der løbende har været familiebesøg. Desuden skriver de i en sms-korrespondance, at dronning Margrethe løbende holdes opdateret.

Årsagen til indlæggelsen skyldes smerter efter en operation, som prinsgemalen fik foretaget i midten af juli, hvor han blev opereret i højre lyske og fik en ballonudvidelse i højre bækkenkar. Det kunne Kongehuset oplyse mandag.

Kongehuset har ingen dato for prins Henriks udskrivelse. Prinsen er fortsat i medicinsk behandling, og der er ingen planer på nuværende tidspunkt om operationer.

Prinsens indlæggelse kom brat efter, at han havde trukket avisoverskrifter over hele verden. I første omgang med hans beslutning om ikke at ville begraves ved siden af Margrethe, og i anden omgang fordi han udtalte følgende i et opsigsvækkende interview med Billed-Bladet og Se & Hør:

»Det er hende, der gør mig til narren. Jeg har ikke giftet mig med dronningen for at blive begravet i Roskilde.«

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx