Af Bo Poulsen,Niels Rytter - 17/10-17 07:18

16-årig dræbt af skud på Nørrebro16-årig dræbt af skud på Nørrebro

Det er ikke oplyst, om skyderiet har noget at gøre med den verserende bandekonflikt.

storybild

Politiet massivt til stede ved Ragnhildgade. Sent mandag aften den 16. oktober 2017. (Billede: Thomas Sjørup)

En 16-årig dreng blev mandag aften erklæret død, efter at blev ramt af flere skud i området omkring Ragnhildgade på grænsen mellem ydre Nørrebro og ydre Østerbro i København.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelse natten til tirsdag

Politiet modtog anmeldelsen om skyderi kl. 21.05. Umiddelbart efter blev den 16-årige fundet livløs i gården bag Ragnhildgade 48. Kort efter erklærede en ambulancelæge drengen for død.

Den 16-åriges pårørende er underrettet, og natten til tirsdag var politiet massivt til stede i området i forbindelse med efterforskningen og for at opretholde tryghed.

Politiet søger vidnerKøbenhavns Politi kan endnu ikke fastlå, hvad der kan ligge bag skyderiet.

'Men vi har stort behov for at høre fra vidner, der har set noget af interesse op til skyderiet, samt de bekendte, som den 16-årige var sammen med tidligere mandag aften,' siger vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen i pressemeddelelsen.

Sent mandag aften forklarede vores mand på stedet, at politiet var mødt talstærkt op, samt at teknikere ankom ved 22.20-tiden. Der skulle være mindst otte patruljevogne på stedet, og et større område skulle være spærret af.

Derudover skulle der være en masse unge mennesker stimlet sammen på stedet.

Natten til tirsdag kunne politiet altså hverken be- eller afkræfte, om mandagens skudepisode kan have forbindelse til den eskalerende bandekonflikt i København.

Siden midten af juni har flere skyderier og knivstikkerier imidlertid fundet sted i hovedstadsområdet, hvoraf flere formodes at have forbindelse til bandekonflikten.Konflikten handler især om territorier, har vicepolitiinspektør Jakob Vilner fra Københavns Politi tidligere udtalt over for BT:

»Det handler ofte om territorier - om, at 'det er os, der skal være her, og ikke jer'. Det kan også handle om kriminelle markeder, som f.eks. hashhandel, og så ser vi også, at det kan være personkonflikter, hvor enkelte medlemmer får opbakning af grupperingen, og så eskalerer det.«

Har du oplysninger i sagen om skyderiet mandag aften, kan du kontakte Københavns Politi på tlf. nr.: 33141448.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

‘Bad boys’-Amalie: Sådan er Lasses og...
bt.dk
Blev kendt som 'Mini Me': Austin...
bt.dk
Politiet advarer bilister i landsdel:...
bt.dk
Mand afgået ved døden efter voldsomt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx