Af - 17/12-15 09:09

Test dig selv: Hvor kriminelt er dit navn?Test dig selv: Hvor kriminelt er dit navn?

Er dit navn ofte på retslisterne, eller er du og dine navnefæller ægte engle i lovens øjne? Find ud af det her.

Bildstrecke im Grossformat »
Hvor kriminel er du? Tag testen her i artiklen og klik dig igennem listen med kendisser og deres domme. Realitystjernen Amalie Szigethy er dømt for at lyve i retten. Hun er dog undtagelsen til reglen. For kun 0,6 procent af alle, som hedder Amalie, har en dom. Hedder du Xander, har du en ren straffeattest, medmindre du altså hedder Linnet til efternavn. Ud af de 359 myndige, der hedder Xander i Danmark, er der nemlig kun én, som har en dom, og Xander Linnet har en voldsdom fra 2011. Anni Fønsby er dømt for rufferi, men hendes navnesøstre er ikke så slemme. 0,7 procent har en dom. Peter er med 2,2 procent lidt mere kriminel end gennemsnitttet. Peter Lundin her er dog MEGET mere kriminel end gennemsnittet. Realitystjernen Susan K. fik en dom for at kaste et ølglas i hovedet på en garderobepige og true et vidne på diskotek Social Club i Århus. Der er 4.555, som hedder Susan i Danmark, og her er 54 dømte - det er 1,2 procent. Den danske landsholdsspiller Nicklas Bendtner er "en typisk Nicklas". 4,1 procent af Nicklas'erne har en dom, og det er pænt over gennemsnittet. Ud af de 2.119, som hedder Rigmor, er der fire, som har en dom. Det er blandt andet jetsetteren Rigmor Zobel Ravn, som i 2010 fik en dom for at have købt kokain. Alaa er blandt mænd det navn, der er allermest kriminelt. Hele 19,1 procent har en dom. Det er 26 Alaa'er. For kvinder med navnet Alaa er det tættere på gennemsnittet med 3,1 procent. Alaa Gharati fra sangshowet Popstars (anden mand fra venstre) er dømt for flere forhold blandt andet indbrud. Rapperen L.O.C eller Liam O'Conner har en dom for vold. Men selvom navnet Liam, ifølge eksperter, ofte er på retslisterne, slår det altså ikke ud i statistikkerne, hvor 0,2 procent har en dom. Egon Olsen er vist 100 procent kriminel, men Egon er blot 0,9 procent kriminel. Det vil sige at 51 Egon'er har en relativ ny dom ud af de 5.385 mænd, som hedder Egon i Danmark.

Har du nogensinde overvejet, hvilket signal dit navn sender - om du lyder som en skidt tøs eller scooterbølle?

Det kan du nu teste her i metroxpress' store navnemaskine.

Tast dit navn ind herunder og del svaret med dine venner på Facebook. Måske bliver du overrasket.


Sådan har vi gjort

Oplysningerne stammer fra Danmarks Statistik, og de er samlet ind særligt til metroxpress.

Vi sammenholder fornavne på personer, som bor i Danmark pr. 31.12.2012, hvor alle personer er fyldt 18 år med domme mellem 2008-2012.

Hvis der er færre end 100 med navnet, så er de ikke taget med af hensyn til diskretion.

Der er stor forskel på, i hvilke perioder visse fornavne har været mest populære. Og det har blandt andet betydning for kriminaliteten, så visse navne ligger højere end gennemsnittet. Det kan skyldes, at disse fornavne mest tilhører de yngre aldersgrupper, hvor kriminaliteten er højest.

LÆS OGSÅ: Hjerneforsker: Hunde kan kurere kærestesorger

LÆS OGSÅ: Liste: 13 tegn på, du er klogere end andre - ifølge videnskaben

LÆS OGSÅ: Hver tredje dømt for voldtægt er indvandrer

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Danskere snyder eller dummer sig:...
bt.dk
Ny bog afslører: Prins Harry var få...
bt.dk
Politiet leder efter flere...
bt.dk
John døde efter fejl på dansk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx