Yahya Hassan få dage inden skyderi: - Jeg er undskyldt, hvis jeg kommer til at dræbe nogenYahya Hassan få dage inden skyderi: - Jeg er undskyldt, hvis jeg kommer til at dræbe nogen

I et interview med metroxpress onsdag fortalte den 20-årige digter og tidligere politiker, at han mener, at han er undskyldt, hvis "han kommer til" at dræbe nogen.

Bildstrecke im Grossformat »

Yahya Hassan er natten til mandag blevet anholdt og sigtet for skyderi i Aarhus. Det erfarer Radio24syv. Politiet vil hverken be- eller afkræfte oplysningen.

Metroxpress talte onsdag med den 20-årige digter og tidligere politiker, som her gav udtryk for, at han var klar til at dræbe for at forsvare sig selv.

- Så skal folk bare vide, at eftersom jeg er 'most wanted', så er jeg undskyldt, hvis jeg kommer til at dræbe nogen. Det er åbenbart det alle vil have. Det bliver blodigt. Det kommer til at ligne en hvalfangst, sagde Yahya Hassan i interviewet med metroxpress.

Ifølge den 20-årige digter og tidligere politiker har han efterspurgt hjælp hos PET, fordi hans forlag, Gyldendal, ringede ham op, fordi de var nervøse for ham.

- Så på forlagets opfodring ringede jeg til PET og sagde, at jeg er blevet jagtet med sabler og køller, at jeg var nødt til at hoppe ud foran en bil og at jeg var ved at dø. Jeg har sagt til dem, at jeg kan ikke forsvare mig selv, at jeg har brug for at staten beskytter mig, indtil jeg får min gips af, sagde han.

Men PET afviste at hjælpe, forklarede Yahya Hassan.

Medie: Yahya Hassan anholdt for skyderi
Medie: Yahya Hassan anholdt for skyderi


De seneste uger har Yahya Hassan været i flere opgør, som han blandt andet har beskrevet på Facebook. Han mener årsagen er enkel:

- Det der startede alt det her ballade er, at jeg skrev en digtsamling, som alle godt kunne lide, og det er sådan set det eneste, jeg har gjort galt. For jeg begyndte blandt andet i mine digte også at udtale mig kritisk om islam, hvilket antændte nogle ting i visse kriminelle kredse, sagde han til metroxpress onsdag.

Yahya kørte 202 km/timen i Aarhus: Bilen har gode bremser
Yahya kørte 202 km/timen i Aarhus: Bilen har gode bremser

Hverken Politiets Efterretningstjeneste eller forlaget Gyldendal har ønsket at be- eller afkræfte Yahya Hassans udlægning.

LÆS OGSÅ: Yahya klar til krig: 'Det bliver blodigt som en hvalfangst'

LÆS OGSÅ: Yahya taler ud: Derfor er jeg endt i bandekrig

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Medie: Kylie Jenner har sørget for,...
bt.dk
Bollywoods første kvindelige...
bt.dk
70-årige Erik raser over grådige...
bt.dk
Nu tager Kong Vinter for alvor fat:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx