Af Fie West Madsen - 12/03-18 12:30

To dræbt efter flere store ulykker - politiet giver danskere alvorlig opsang To dræbt efter flere store ulykker - politiet giver danskere alvorlig opsang

Flere uheld på Sønderjyske Motorvej E45 spærrer mandag morgen vejen fuldkommen mellem Haderslev N og Christiansfeld. Der meldes om to dræbte og omkring 10 kvæstede.

storybild

Arkivfoto. (Billede: Ida Marie Odgaard)

Det skriver Sydjyllands Politi på Twitter og opfordrer til, at bilister gør plads til redning og politi og nedsætter hastigheden markant.

Flere personbiler og fem lastbiler er involveret i de mange uheld, og mellem 10 og 12 personer er kvæstede, heraf nogle svært kvæstede lyder det fra politiet.

Fire ambulancer og en lægebil er tidligere kaldt til ulykkesstedet, mens en helikopter ikke kan komme frem på grund af den tætte tåge.

Flere er ifølge politiet begyndt at dele billeder på sociale medier fra ulykkesstedet, og politiet opfordrer på det kraftigste til, at man ikke deler billeder, da det er 'respektløst overfor de involverede og deres pårørende'.

Kaos har den seneste time bredt sig på Sønderjyske Motorvej som konsekvens af tæt tåge og de mange uheld. Politiet oplyser ifølge TV 2, at flere bilister begyndt at vende om og køre mod færdselsretningen.

Kort efter klokken 10 meddeler Sydøstjyllands Politi, at der også er sket to uheld på E45 ved Taulov i østgående retning som konsekvens af tågen, og kort før klokken 11 er der sket endnu to uheld syd for Christiansfeld på E45. Politiet opfordrer fortsat til, at man tilpasser hastigheden det rågede vejr og tænder sit baglys.

De mange uheld skyldes især en tæt tåge, og Sydjyllands Politi oplyser, at sigtbarheden er ned til 60 meter på Sønderjyske Motorvej.

Det første uheld er sket i nordlig retning fra afkørsel 67 ved Haderslev, og flere køretøjer er involveret

Sydjyllands Politi oplyser, at E45 også er spærret i sydgående retning fra afkørsel 66 ved Haslev Nord.

Kort før klokken 10.30 lyder meldingen fra politiet, at Sønderjyske Motorvej er spærret mellem afkørsel 65 B Vonsild og 67 i begge retninger.

Man har også afspærret Sønderjyske Motorvej i sydgående retning ved afkørsel 66, fordi man har brug for sporene til at behandle kvæstede.

Grundet de mange uheld og afspærringer opfordres trafikanter til at køre fra Sønderjyske Motorvej ved henholdsvis Aabenraa Nord og Kolding Syd.

Politiet har ogås valgt at udsende et tweet på tysk for at informere udenlandske bilister om den problematiske trafikale situation mandag formiddag.

Udover de mange uheld finder også flere 'mindre påkørsler' sted på Sønderjyske Motorvej ved de steder, hvor man har afspærret. Politiet opfordrer derfor til, at bilister holder afstand og sætter hastigheden ned.

Ifølge Vejdirektoratet er politi og redningsmandskab på stedet, og man forventer tidligst, at der vil være genåbnet klokken 12.

Mandag morgen har generelt været præget af stribevis af uheld på de danske veje, og Fynske Motorvej har været ramt af flere uheld, hvorfor der i øjeblikket også er spærret ved Den Ny Lillebæltsbro.

Opdateres...

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ekspert om forældres kritik af...
bt.dk
Løkke i ny dobbeltrolle: Erhvervsfond...
bt.dk
Vil undgå katastrofen: Magnussen og...
bt.dk
BT-journalist udsat for...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx