29/04-15 06:20

Pensionskasse vil købe nye fængsler og plejehjemPensionskasse vil købe nye fængsler og plejehjem

PFA lægger op til at placere en del af formuen i store offentlige byggeprojekter, skriver Politiken.

storybild

PFA vil investere i en række offentlige institutioner og foreslår eksempelvis at investere sine medlemmers penge i dansek fængsler. (Billede: Polfoto)

Hovedparten af de danske arresthuse og fængsler er både gamle og slidte. For der er ikke penge i statskassen til at renovere og bygge nye, som der er brug for.

Derfor er der masser af økonomisk snusfornuft i at lade pengestærke pensionsselskaber finansiere nye fængsler og for den sags skyld også skoler, plejehjem, togbaner, kloakker og broer, mener Allan Polack, ny topchef i Danmarks største private pensionsselskab, PFA.

Det skriver Politiken.

Fængselsfolk foretrækker socialrådgivere frem for imamer
Fængselsfolk foretrækker socialrådgivere frem for imamer

- Ingen er jo uenige i, at de gamle fængsler er slidt så meget ned, at der er behov for noget nyt. Hvorfor så ikke undersøge mulighederne for et offentligt-privat partnerskab, når alternativet er, at fængslerne forfalder endnu mere, siger Allan Polack til Politiken.

Han tilføjer, at i disse tider med lave renter og ringe afkast fra obligationer, er det en udfordring for pensionsselskaber at investere og få kundernes penge til at yngle.

Kriminalforsorgen indrømmer alvorlige problemer med patientjournaler
Kriminalforsorgen indrømmer alvorlige problemer med patientjournaler

Efter mange års politisk skepsis og modvilje indgår flere og flere offentlige myndigheder nu partnerskaber med private investorer ved større bygge- og anlægsprojekter. Og den udvikling bliver bakket op af SR-regeringen.

- Offentligt-private partnerskaber kan skabe gode rammer for bygge- og anlægsprojekter, da de kan sikre velfungerende og effektive løsninger. Det er der flere gode eksempler på både i staten og i kommunerne, siger erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) til Politiken i en skriftlig kommentar.

Amerikansk delstat vil genindføre henrettelse ved skydning
Amerikansk delstat vil genindføre henrettelse ved skydning

Han vil ikke forholde sig til konkrete projekter, men de foreløbige erfaringer viser ifølge ministeren, at de offentlige myndigheder betragter partnerskaberne som "succesfulde", fordi de kan "højne kvaliteten af de offentlige bygge- og anlægsprojekter".

Står det til Venstre, skal der mere turbo på samarbejdet. Ældrecentre, vejforbindelser og fængsler er mulige emner, siger Jacob Jensen (V), medlem af Folketingets Finansudvalg, til Politiken.

Isolér radikaliserede fanger i fængsler
Isolér radikaliserede fanger i fængsler

Sociolog advarer imod isolering af ekstreme indsatte
Sociolog advarer imod isolering af ekstreme indsatte


LÆS OGSÅ: To mænd fængslet for medvirken til drab

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx