Af Rikke Kynde - 26/03-18 16:43

Romkuglerne du SKAL prøve: Kunder kommer fra hele landet for at købe demRomkuglerne du SKAL prøve: Kunder kommer fra hele landet for at købe dem

Smid alt hvad du har i hænderne. Bageren i Nørre Aaby på Fyn laver Danmarks bedste romkugler, og køen er lang og består af kunder fra hele landet.

storybild

Det skriver TV 2.I weekenden blev prisen for 'Danmarks bedste romkugler' uddelt for første gang. Og selvom fynboerne er noget nær verdensberømte for deres brunsviger, ser det ud til, at de også har knækket koden til de populære wienerbrøds-rullede krymmelkugler.For på madmessen Foodexpo i Herning blev det nemlig Nørre Aaby Bageri fra Fyn, der løb med den nye pris.»Vi er glade, stolte og overraskede. Jeg troede, at prisen ville være nogle af mine kolleger, så da de sagde, at førstepladsen gik til en fra Fyn, fik jeg en klump i halsen og en tåre i øjet. Også grinede jeg fjoget i timerne bagefter. Det er et kæmpe skulderklap og meget rørende, man bliver helt varm inde i maven,« fortæller indehaveren af bageriet Carsten Bjørn Bak Matthiesen til BT.

Men det er måske heller ikke så underligt endda, eftersom bageriets kunder gerne kører over vand og land for at få fingrene i de brune kugler.

»Det er fantastisk. Vi har kunder, der ringer fra Helsingør, som vil komme og hente 20 romkugler. De kommer fra hele Danmark. Hobro, Herning, Vejle, Nordenfjords, Sorø, København og Helsingør,« fortæller indehaveren til TV 2.

Romkugler kommer i mange afskygninger, og John Jønsson, formanden for Bager-og Konditormestre i Danmark, fortæller til mediet, at folk har mange forskellige holdninger til, hvordan de kan lide deres romkugler, som kan være bløde, faste, kraftige eller milde.

Men selvom Nørre Aaby Bageri ser ud til at have fundet den helt rigtige kombination, som blandt andet består af Nutella, saltede karameller og Malibu-rom, deler de gerne opskriften med folk, der har lyst til at gøre dem kunsten efter.Læs opskriften, der får kunder til at køre flere hundrede kilometer på tværs af landet, her:

Ingredienser:ROMKUGLER

600 g wienerbrød300 g mazarinbund100 g kakaopulver

GANACHE

125 g ægte mørk chokolade125 g fløde0.5 dl Malibu rom100 g nutella eller anden nougat cremerom essensCrispearls Salted Caramel

Tilberedning:

  1. Romkugler: Wienerbrød, mazarinbund og kakaopulver røres sammen med en spartel på røremaskine, og sættes herefter på køl til det har en fast konsistens - evt. natten over.
  2. Ganache: Rør den mørke chokolade op med kogende fløde, og køl det ned natten over.
  3. Tilsæt ganache, rom, nutella og rom essens (efter smag) og rør det godt sammen med romkuglerne på en røremaskine med spartel.
  4. Sprøjt det herefter ud på bagepapir eller plastik i små toppe på ca. 50 gram, og sæt dem på frost til de mærkes faste.
  5. Rul dem runde i ægte mørk chokolade, som er tempereret over vandbad.
  6. Pynt til sidst med chokolade krymmel og Crispearls Salted Caramel.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Markant profil i hårdt angreb på sit...
bt.dk
Bill Cosby dømt for sexovergreb: 'Jeg...
bt.dk
Se BT's karakterer fra pokalbraget:...
bt.dk
Kæmpebøde til køreskole: Over 1800...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx